Mijn reactie op Riverdale

Gepost op 28 januari 2017 door Katja in tv-serie / 2 Comments

Fan van Gossip Girl en Pretty Little Liars? Zo ja, dan kan je je hart ophalen. Want ondanks dat deze series (bijna) zijn afgelopen, heeft Netflix een nieuwe serie online gezet: Riverdale. Lees snel verder om mijn eerste reactie te lezen op deze serie.

Dit netwerk bracht ons eerder Gossip Girl en The Vampire Diaries en kondigde begin dit jaar aan dat Riverdale in de maak was. De serie is gebaseerd op het stripverhaal Archie, maar is verreweg van stripboek-achtig. Met een compleet nieuwe kijk op het verhaal, combineert Riverdale een romantisch, haast idyllisch dorp met een duister mysterie: de moord op een jongen uit dat dorp. Wat je kunt verwachten? Spannende wendingen, mysterieuze karakters en, uiteraard, flink wat jeugdige romances.

In het begin dacht ik: oké, het zal wel dit is echt niet een mix van de nieuwe Gossip Girl en Pretty Little Liars. Vervolgens ging ik het kijken en OMG dit echt wel een mix van beide serie plus het heeft een eigen authentieke sfeer. Dit had ik niet zien aankomen, dat het al zou zijn vanaf de eerste scene.

Naast dat er ook behoorlijk wat clichés in de serie zitten en ruimschoots gebruik gemaakt wordt van alle pluspunten van High School films, is het script echt geweldig. Er zaten soms zinnen in waarvan ik dacht: wow, ik zou deze quote willen inlijsten.

Het verhaallijn zit echt typisch Amerikaans in elkaar, High School drama’s (ietwat over de top zoals bij Pretty Little Liars). Maar bovenal is het een fijne serie om naar te kijken. Niet te veel nadenken, fijn script, drama en spanning. Daarnaast heeft de serie al een heel eigen sfeer weten te creëren. Het lijkt haast tijdloos en dat is doorgevoerd in de mode die ze dragen en de manier van filmen.

Persoonlijk vind ik dat de sfeer die zo sterk te voelen is in de serie niet goed naar voren komt in de trailer. De serie is aardig wat rustiger opgebouwd zoals Gossip Girl. Begrijpbaar dat ze zo veel mogelijk spanning willen laten zien, want ze willen dat er veel mensen gaan kijken, maar het mist wel behoorlijk wat hierdoor.

Ga jij Riverdale kijken? Of heb je het al gezien en wat vond jij ervan?

Liefs,


Tags:


2 responses to “Mijn reactie op Riverdale

  1. Haha! Ik heb gisteravond toevallig de eerste aflevering gekeken en ik ben er nog niet zo kapot van, moet ik zeggen. Ik vind het wel grappig maar een beetje te cliché.

  2. Je hebt een goed stuk geschreven that blonde woman! Super leuk dat je ook extra achtergrond informatie over de serie hebt geschreven! Welke quote’s zou je graag willen inlijsten vroeg ik me af 🙂 En ik ben het met je eens over de trailer. Als je de trailer ziet, wordt je niet echt overgehaald om te kijken, terwijl de serie zelf echt heel leuk is! Ik kwam op je blog terecht, omdat ik zelf een stuk wilde schrijven over Riverdale. Ik heb de afbeelding van je website overgenomen en je blog met een link eronder als bron vermeld 🙂 http://www.channahstark.wordpress.com is mijn blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.