Mijn Top 10 boeken 2014

Gepost op 10 januari 2015 door Katja in Boeken / 9 Comments

Hopelijk ben je nog niet zat om al die top tienen te lezen, want hier komt er nog één. Dit zijn mijn 10 favoriete boeken van het afgelopen jaar.

DSC_0565

10 Verkikkerd & 9 Het geheim van mijn moeder – Afgelopen zomer mocht ik Lisette Jonkman ontmoeten toen ik nog bij Cravingpages.nl zat en daar zal ik Joany eeuwig dankbaar voor zijn. Want dankzij haar heb ik deze toffe auteur niet alleen mogen ontmoeten, maar ook heb ik een super leuk boek gelezen. Ik heb erg genoten van dit boek ondanks dat Chicklit niet echt mijn ding is en daarom staat Verkikkerd op nummer 10.

Het geheim van mijn moeder vond ik werkelijk een prachtig boek die ik in één avond uit had. Dat heeft er ook mee te maken dat dit boek nog geen 200 bladzijden heeft. Daarbij heeft dit boek een bijzondere schrijfstijl en een verhaallijn die ik niet zag aankomen.

Recensie: Binnenkort!

DSC_0566

8 De Verloren Prins & 7 Rood als bloed – De Verloren Prins kwam zeker als een verrassing voor mij. Ik had namelijk niet verwacht dat ik in de hoofd kruipen van Nathan zo leuk zou gaan vinden! Vooral aangezien ik de voorgaande delen wat minder vond, al vind ik de wereld die wordt beschreven prachtig. Maar nu in combinatie met een super leuke hoofdpersoon heeft De Verloren Prins zich op plaats 8 in mijn top 10 weten te bemachtigen.

Recensie De Verloren Prins: https://thatblondewoman.com/?p=512

Rood als bloed vind ik een erg apart verhaal, maar wel een leuk apart. De schrijfstijl van Salla Simukka vond ik erg mooi, heel beeldend. Het was net alsof ik midden in het verhaal zat en alles zich voor mijn ogen afspeelde. Het verhaal leest heel vlot, doordat de spannende gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. De hoofdstukken zijn zo geschreven dat je wilt doorlezen, ik heb het boek dan ook in een adem uitgelezen!

Recensie Rood als bloed: https://thatblondewoman.com/?p=196 

DSC_0567

6 De Selectie & 5 Onsterfelijk – De Selectie wist mij te betoveren! Ik vond het verhaal vooral zo mooi, omdat het verhaal voor mijn gevoel veel leek op mijn favoriete verhaal uit de bijbel genaamd Esther. Vervolgens kreeg ik van Kiera Cass haar zelf te horen dat zij de Selectie daarop heeft gebaseerd. En kom op elke vrouw wil toch weleens in een grote baljurk rond zwieren?

Voor Cravingpages.nl heb ik afgelopen zomer Onsterfelijk gerecenseerd en daar heb ik zeker geen spijt van gehad! Ik werd helemaal blij van de vampiers in het boek die leken op de vampiers in mijn verbeelding. Alison (hoofdpersoon) is van Aziatische afkomst, iets wat je niet vaak ziet in YA boeken. Ze draagt een katana (soort Samoerai zwaard) en kan daar goed mee overweg. Ze laat niet met zich sollen. Doordat ik gek van verlangen werd naar de vervolgdelen heeft dit boek een nummer 5 plek weten te bemachtigen.

Recensie Onsterfelijk: https://thatblondewoman.com/?p=353

DSC_0568

4 Codenaam Coco & 3 De Studie – Ik ga er niet om heen draaien… Ik heb mijn wangen meerdere malen droog moeten maken tijdens het lezen van dit pracht boek. Dit boek heeft er voor gezorgd dat ik mijn planning aanpaste om het boek uit te lezen. En wauw, wat is dit een dijk van een verhaal! In november afgelopen jaar heb ik ook de kans gekregen om deze schrijfster te  ontmoeten en dat gaf zeker een verrijking op het boek.

Recensie Codenaam Coco:  https://thatblondewoman.com/?p=342

Het is al een jaar geleden dat ik De Studie heb gelezen, waardoor ik lang niet meer alles weet wat ik van het boek vond op dat moment. Maar wat ik wel weet is dat ik het boek niet neer kon leggen en dat ik vanaf dat moment al wist dat dit boek in mijn top 10 zou belanden. Ik vind dit boek zelfs beter dan deel 1 De Test. Helaas was deel 3 Het Examen wat minder.

DSC_0569

2 Samensmelting –  Dit was zeker één van de gaafste boeken die ik afgelopen jaar heb gelezen! Goh, je meent het… vandaar dat het boek een nummer 2 plek heeft in mijn top 10. Ondanks alles wat er gebeurd in dit boek heeft dit boek mij aan het denken gezet. Zo erg dat ik over dingen anders ben gaan denken. Daarnaast heb ik er veel levenslessen uit het boek gehaald en heb ik geleerd dat ik moet zijn wie ik ben. Dit klinkt nu heel erg diep volgens mij, maar dit boek heeft mij echt geraakt. Daarbij vond ik het heerlijk om te lezen hoe delen van de dystopische wereld werden ontrafeld.

Recensie: Binnenkort!

DSC_0571

1 Adorkable – Dit boek heb ik gelezen om over mijn hangover te komen van Samensmelting. En als een boek die power heeft om over een boek als Samensmelting te komen, dan verdiend het toch niets anders dan een nummer 1 plek, toch? Maar zonder gekheid. Dit was gewoon het meest fantastische boek die ik het afgelopen jaar heb gelezen. Dit boek heeft mij heel erg aan het denken gezet net als Samensmelting. Adorkable was zo anders dan ik tot nu toe heb gelezen. Daarbij heeft het verhaal mij tot diep in de nacht in zijn greep gehouden tot de laatste letter. En zelfs nu nog voel ik de afdruk die dit boek op heeft gemaakt. Een bijzonder boek en zeker een must-read!

Wat was jouw favoriete boek van het afgelopen jaar? En waarom? 

Liefs,

 header31-860x280

Tags: ,


9 responses to “Mijn Top 10 boeken 2014

 1. Mijn favoriete boek van afgelopen jaar was denk ik Vlam van Floortje Zwigtman. Het heeft vier jaar geduurd voor een nieuw boek van haar uitkwam en omdat ze een van mijn favoriete schrijfsters is, had ik hoge verwachtingen. Mijn verwachtingen werden echter ruim overtroffen, het was interessant en heeft veel boeiende personages. Op een gedeelde eerste plek komt De Dromendieven (De Raven Serie #2) van Maggie Stiefvater, het mysterie en de geweldige fantasie en karakters bliezen me omver.

 2. Ik moet nog steeds de Snowwhite trilogie ‘af’ lezen. Ik vond dat (Rood als bloed) echt een heel ander boek dan andere jeugdboeken tegenwoordig. Heel mooie schrijfstijl. 🙂

  • Amy

   He? De rest van mijn reactie is weg… stom internet, haha. Ik typte daarna nog: ieder zo zijn smaak, haha! Ik zelf heb als favoriet Schim & Schaduw! 😀

 3. Leuk lijstje!
  Ik heb Adorkable op het Boekenfestijn al super vaak vastgehad, maar telkens koop ik het niet. Op de een of andere manier komt het toch wat kinderachtig op mij over ofzo…

 4. Christa

  Ik ga ook eens een lijst bijhouden van wat ik lees en gelezen heb voor 2015. Kijken of ik jouw reading challenge van 2014 kan overtreffen. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.