Mijn top 5 boeken gelezen in 2021

Gepost op 18 januari 2022 door Katja in Boeken / 0 Comments

Contemporary, fantasy en nog meer genres bevatten mijn favoriete boeken die ik heb gelezen in 2021!

XOXO – Axie Oh
Jenny didn’t get to be an award-winning, classically trained cellist without choosing practice over fun. That is, until the night she meets Jaewoo. Mysterious, handsome, and just a little bit tormented, Jaewoo is exactly the kind of distraction Jenny would normally avoid. And yet, she finds herself pulled into spending an unforgettable evening wandering Los Angeles with him on the night before his flight home to South Korea.
With Jaewoo an ocean away, there’s no use in dreaming of what could have been. But when Jenny and her mother move to Seoul to take care of her ailing grandmother, who does she meet at the elite arts academy she’s just been accepted to? Jaewoo.
Finding the dreamy stranger who swept you off your feet in your homeroom is one thing, but Jaewoo isn’t just any student. Turns out, Jaewoo is a member of one of the biggest K-pop bands in the world. And like most K-pop idols, Jaewoo is strictly forbidden from dating anyone.
When a relationship means not only jeopardizing her place at her dream music school but also endangering everything Jaewoo’s worked for, Jenny has to decide once and for all just how much she’s willing to risk for love.

Dit boek was zo lief, vol humor en eigenlijk bevatte het alle ingrediënten voor een heerlijke romcom! Lees hier mijn recensie. Dit boek is zeker niet het beste boek die ooit op de markt is gebracht, maar ik had tijdens het lezen enorm veel plezier en zeker in deze tijden is dat heel veel waard.

Het oordeel van de wolf – Leigh Bardugo
[Flaptekst De Verminkte Koning]
Nikolai Lantsov heeft altijd al een talent gehad voor het onmogelijke. Niemand weet precies wat hij heeft meegemaakt tijdens de bloederige burgeroorlog in zijn land – en dat wil hij graag zo houden. Nu zijn vijanden zich verzamelen aan de verzwakte grenzen, moet de jonge koning een manier vinden om Ravka’s geldkist te vullen, nieuwe allianties te vormen en de groeiende dreiging voor het eens zo grote Grishaleger stoppen.
Maar elke dag wordt een duistere kracht in hem sterker, die alles wat hij heeft opgebouwd dreigt te verwoesten. Met de hulp van een jonge monnik en een legendarische Stormblazer reist Nikolai naar alle uithoeken van Ravka, om de diepste magie op te zoeken en zo de verschrikkelijke erfenis in zijn lichaam te verslaan. Hij zal alles moeten riskeren om zijn land en zichzelf te redden.

Voorspelbaar kan je Bardugo absoluut niet noemen. Ze is niet voor niets de koningin van de plot twists! We krijgen zelfs een paar nieuwe POV’s en enkele korte zijmissies naar Shu en Kerch. (Liefde dat de Kraaien een comeback maken!) Daarnaast komt de grote oorlog eraan. De oorlog die je als lezer wellicht al zag aankomen na de Schim en Schaduw-trilogie, maar de opbouw ernaartoe verraste me. Dat kwam mede door de zijmissies en het helpt niet dat er heel veel verhaallijnen open liggen, maar geen enkel moment voelde het aan als te veel. Als lezer smachtte ik juist naar alle informatie die ik maar kon krijgen. Wel komt het waarschijnlijk niet als een verrassing dat ik enorm last kreeg van een leesdip nadat ik het boek uit had. Zeker de eerste week nadat ik Het oordeel van de wolf uit had, voelde het alsof mijn hoofd nog steeds alle gebeurtenissen aan het verwerken was.

A Good Girl’s Guide to Murder – Holly Jackson
The case is closed. Five years ago, schoolgirl Andie Bell was murdered by Sal Singh. The police know he did it. Everyone in town knows he did it.
But having grown up in the same small town that was consumed by the murder, Pippa Fitz-Amobi isn’t so sure. When she chooses the case as the topic for her final year project, she starts to uncover secrets that someone in town desperately wants to stay hidden. And if the real killer is still out there, how far will they go to keep Pip from the truth?

Wat ik zo prettig vind aan dit boek is dat het vlot leest. De hoofdstukken worden afgewisseld door informatie die Pip verzameld en het stoort het verhaal totaal niet. Ik vind het juist toevoeging geven aan het verhaal. Hierdoor voelde ik me als lezer betrokken bij de zaak alsof ik er zelf bij was. Het zorgt ook voor meer spanning omdat je steeds net genoeg info ontvangt om nieuwsgierig te worden, maar te weinig info om 100% zeker van je gedachten te zijn.
De ontwikkelingen in het boek zag ik niet meteen aankomen. Ik zat met een aantal dingen wel op het juiste spoor, toch vond ik de uitkomst verrassend. Voor mijn gevoel heeft de auteur aan elk puzzelstukje gedacht wat betreft het verhaallijn. Daarom kan ik A Good Girl’s Guide to Murder aan iedereen aanraden voor wie houdt van een goede (moord)mysterie!

If I Had Your Face – Frances Cha
If I Had Your Face plunges us into the mesmerizing world of contemporary Seoul – a place where extreme plastic surgery is as routine as getting a haircut, where women compete for spots in secret ‘room salons’ to entertain wealthy businessmen after hours, where K-Pop stars are the object of all-consuming obsession, and ruthless social hierarchies dictate your every move.
Navigating this hyper-competitive city are four young women balancing on the razor-edge of survival: Kyuri, an exquisitely beautiful woman whose hard-won status at an exclusive ‘room salon’ is threatened by an impulsive mistake with a client; her flatmate Miho, an orphan who wins a scholarship to a prestigious art school in New York, where her life becomes tragically enmeshed with the super-wealthy offspring of the Korean elite; Wonna, their neighbour, pregnant with a child that she and her husband have no idea how they will afford to raise in a fiercely competitive economy; and Ara, a hair stylist living down the hall, whose infatuation with a fresh-faced K-Pop star drives her to violent extremes.

Wauw, wat is dit een rauw en puur boek! In dit boek leer je een geheel andere kant van Zuid-Korea kennen. Een kant die veel verder gaat dan K-drama’s en K-pop. De vertelstem is uniek en voelt alsof een vriendin mij een verhaal vertelt. In het begin vond ik het even wennen, maar daarna zat ik met veel vaart het boek te lezen. En… het is uiteindelijk zelfs mijn favoriete boek geworden die ik in 2021 heb gelezen! Echt een aanrader voor wanneer je een totaal ander soort boek wilt lezen met een verhaal die niet plot gedreven is.

De erfenis – Jennifer Lynn Barnes
We fantaseren allemaal wel eens dat we opeens nog ergens een oudtante blijken te hebben van wie we een kapitaal erven. Voor het hoofdpersonage van De erfenis wordt deze droom werke- lijkheid, en dan keer duizend.
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Het boek leest prettig door, dit komt onder andere door de super korte hoofdstukken die ervoor zorgen dat je niet wilt stoppen met lezen. Want nog een hoofdstuk kan toch nog wel? Daarnaast is de humor droog en sarcastisch waardoor het boek ook vrij luchtig is ondanks alles wat gaande is in het verhaal. Ook helpt het dat de raadsels nieuwsgierig makend zijn en je je afvraagt welke van de personages wel of niet de waarheid spreken.
De erfenis zit vol puzzels, woordspelingen en raadsels die zorgen voor een erg fijne pageturner!

Welk boek die jij in 2021 hebt gelezen is jouw favoriet?

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.