Mijn top 5 favoriete series

Gepost op 13 augustus 2020 door Katja in tv-serie / 2 Comments

Mijn favoriete series bevatten onder andere horror, tikkeltje fantasy en goede humor. Mijn smaak is vrij divers. Het lijkt bijna alsof ik een serie heb voor elke mood.

Teen Wolf
Dit blijf ik een heerlijke serie vinden die ik altijd wel aan kan zetten! Het leukste is het wanneer het buiten wat grijzer weer is zoals in de herfst of winter. Deze serie is al even gestopt met filmen, maar toch mag ik graag soms even seizoen terugkijken. Wat ik zo tof vind aan deze serie is dat het een enorme groei heeft doorgemaakt. Er zit al zo’n verschil tussen de eerste twee seizoenen en seizoen drie. En de laatst genoemde is denk ik mijn favoriete seizoen. Vanwege de enorme groei die de serie binnen een seizoen maakt, maar ook het verhaal zelf is onwijs sterk en laat verschillende kanten van de serie zien.

Pretty Little Liars
Ten op zichtte van Teen Wolf was deze serie als het om het verhaal gaat niet altijd even sterk. Sommige seizoenen waren gewoon niet goed genoeg uitgedacht. Maar desondanks vind ik het een fijne serie op zo nu en dan te kijken. Misschien komt het deels omdat ik Engels heb geleerd onder andere dankzij deze serie of omdat ik PLL begon te kijken toen ik nog maar veertien was en dus nostalgie is.  

Gilmore Girls
Bovenstaande series zijn vrij heftig en Gimore Girls is totaal anders. Geen horror en meer plezier. Gezellig, knus en een waterval aan woorden van de acteurs. Grappig dat ik dus blijkbaar erg dol ben op series die met name in de herfst afspelen. Het geeft zo’n knusse vibe en het is heerlijk om een serie te kijken met een grote mok thee.

Outlander
De setting, het acteerwerk, de muziek! Daarnaast word ik ook erg vrolijk van het camerawerk en de productie. Ik ben helemaal bij met deze serie en vind het tof dat het verhaal wordt verteld in verschillende landen. Al blijft mijn favoriet natuurlijk wel Schotland. Toen ik een paar jaar terug in Schotland was, genoot ik enorm van mijn excursie door het land om plekken te zien waar een aantal scènes zijn opgenomen. In de toekomst wil ik een keer een echte Outlander tour doen, dat lijkt me enorm tof!

Suits
Heel anders dan de andere vier series, maar ook deze serie vind ik heerlijk. Goede humor, maar ook een hele serieuze toon. Ik ben daarnaast enorm dol op de bromance. Elke seizoen is weer totaal anders. Mijn favorieten zijn de eerste twee seizoenen, seizoen drie is een heel stuk minder en de seizoen die daarna volgen zijn weer stukken beter. Alleen nu nog even wachten tot het laatste seizoen op Netflix komt.

Welke serie is jouw favoriet?

Liefs,

Tags: , , , , ,


2 responses to “Mijn top 5 favoriete series

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.