Mini recensies #1 | manga’s & manhwa’s

Gepost op 19 april 2023 door Katja in Manga, Manhwa / 0 Comments

Van A Sign of Affection tot Ima Koi, in deze blog lees je mini-recensies van de comics die ik heb gelezen in de afgelopen weken.

A Sign of Affection, Vol. 1 – Suu Morishita
Yuki is a typical college student, whose world revolves around her friends, social media, and the latest sales. But when a chance encounter on a train leads to her meeting friend-of-a-friend and fellow student Itsuomi-san, her world starts to widen. But even though Itsuomi-kun can speak three languages, sign language isn’t one of them. Can the two learn to communicate the budding feelings between them?

Ik kom niet veel manga’s tegen die een andere setting hebben dan de middelbare school, dus ik vond het heel tof toen ik deze manga tegenkwam die afspeelt op een college.
Maar inmiddels heb ik de manga gelezen en ben ik helaas minder enthousiast. Het concept vind ik fantastisch klinken, echter waren er een aantal dingen die me stoorden in het verhaal, zoals de love interest. Zijn manier van handelen vond ik totaal niet geloofwaardig overkomen gezien zijn persoonlijkheid. Zijn acties tegenover de hoofdpersoon vond ik onlogisch en hoe de hoofdpersoon daar op reageerde vond ik ook best out of character.
Ik weet dat dat ook voor een deel de bedoeling was van de auteur, maar het stoort mij te veel om door te willen gaan met het lezen van de rest van de serie. 

Why Raeliana Ended Up at the Duke’s Mansion, Vol. 1 – Whale (Visual Art), Milcha (Original author)
Eunha Park thought she was getting another chance at life when she awoke in the world of a novel. The only problem? Raeliana McMillan, the character she was reborn as, is fated to be killed by her fiancé! For the sake of her survival, she comes up with an idea—get into a fake marriage with a man more powerful than her groom-to-be. But when that protection comes in the form of Noah Wynknight, the duke with a warm smile and cold heart, Raeliana realizes she might be a bit in over her head…She’s going to regret this plan, isn’t she?

Normaal lees ik geen boeken in een paranormale setting, maar na het horen van vele positieve geluiden over deze manhwa wilde ik toch een gokje wagen en dat pakte goed uit! Het was leuk om te lezen over een hoofdpersonage die al meer kennis heeft van hoe het verhaal gaat en het verhaal actief probeert te veranderen. Omdat ze weet hoe het verhaal eindigt en voor het personage dat zij opeens blijkt te zijn, loopt het verhaal niet goed af. En ze wil niet nog een keer “doodgaan”, dus zet ze alles op alles om haar toekomst te veranderen. En dat zorgde voor plot twists die ik als lezer niet zag aankomen.

My Happy Marriage, Vol. 1 – Akumi Agitogi, Rito Kohsaka, Tsukiho Tsukioka
A “Cinderella”-inspired slow-burn historical romance with a paranormal twist set in Meiji-era Japan!
A browbeaten and mistreated daughter is cast out of her family home and sent to audition as a bridal candidate for the heir to one of the most powerful families in the land…
Considered nigh worthless for having failed to inherit the superhuman powers of the bloodlines into which she was born, Miyo Saimori lives her days unwanted and unloved.
She is treated as a servant by her half-sister who, unlike Miyo, is blessed with unusual powers, while her step-mother and very own father have little time or love for their eldest daughter.
Ultimately seen as nothing more than a nuisance and a drain on the family wealth, Miyo is packed off to the Kudo house as a bridal candidate for its heir, Kyoka Kudo.
But whispers abound about the Kudo clan, the most powerful in all the land. Still, will the allegedly cold and cruel house into which Miyo aims to marry prove much warmer than the family she left behind?

Ik noemde net al dat ik normaal gesproken geen paranormale verhalen lees, en dan kom ik ook nog eens met deze manga, die ook een paranormale twist heeft. Hetzelfde als bij de vorige kocht ik deze manga op basis van wat me aangeraden werd op YouTube. En opnieuw genoot ik enorm van het verhaal. Sterker nog, ik las het in twee keer uit en aangezien ik deze manga in het Duits lees (een taal die ik niet beheers) is dat behoorlijk snel.

Het eerste deel van My Happy Marriage is echt ter opbouw voor de rest van de serie. Je leert de hoofdpersoon kennen, van wat ze heeft meegemaakt tot de persoon die ze nu is. Aan het einde van het verhaal komt er een tweede hoofdpersoon bij kijken die je al kent vanuit de ogen van de eerste hoofdpersoon, maar het is prettig en een toevoeging om ook zijn kant van het verhaal te leren kennen en wie hij is als persoon. Veel meer dan dit kan ik eigenlijk niet zeggen over het verhaal, behalve dat het een slow-burn is en dat het verhaal eindigde met een cliffhanger. Ik vond de slow-burn zeer goed geplaatst en kijk ernaar uit om de rest van de serie te gaan lezen. 

Ima Koi: Now I’m in Love, Vol. 1 – Ayuko Hatta
After missing out on love and dating because she was too shy to confess her feelings, high school student Satomi blurts out how she feels the next time she gets a crush—and it’s to her impossibly handsome schoolmate Yagyu! To her surprise, he agrees to date her. Now that Satomi’s suddenly in a relationship, what next?
Given how fast everything has happened, Satomi is still clueless about how dating is supposed to work. How will she forge ahead in her relationship with Yagyu?

Deze manga stond al een tijdje op mijn lijst van “misschien dat ik het wil aanschaffen”. Ik twijfelde tijdens mijn eerste haul enorm, maar uiteindelijk kocht ik het toch toen ik comics in mijn online winkelmandje deed voor mijn tweede haul. Inmiddels heb ik de manga gelezen en ik twijfel nog steeds. Het is niet dat ik het verhaal niet goed vind, het is meer dat ik me niet goed kan voorstellen waar het verhaal naartoe aan het werken is. En nee, dat is zeker geen slecht iets, maar ik vraag me af of de serie leuk genoeg blijft om te lezen. De twee hoofdpersonen kwamen namelijk al meteen samen in deze manga en ze communiceren zeer goed met elkaar. En dat is absoluut een verfrissing tussen vele andere verhalen. Maar blijft er wel genoeg verhaal over om te vertellen? Daarnaast heb ik ook al leukere manga’s gelezen dat ik liever daar mijn tijd aan besteed.

Heb jij een manga/manhwa onlangs gelezen die je heel goed vond?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.