Nooit meer liefdesverdriet – Chidera Eggerue

Gepost op 1 augustus 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Te lang heeft de maatschappij relaties op een voetstuk gezet en gesuggereerd dat een partner de ultieme prijs is om te winnen. Een partner is NOOIT de hoofdprijs. Dat ben jij. The Slumflower laat je zien waarom.

Titel: Nooit meer liefdesverdriet
Auteur: Chidera Eggerue
Vertaler: Joke Jonkhoff
Verschenen: juli 2020
Pagina’s: 192
Uitgever: BBNC, MUS boeken
Waardering: 9/10

Bedankt, BBNC, voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Ben je het zat om op elk moment van elke dag aan die ene vent te denken, terwijl hij niet eens je appjes beantwoordt?
Ben je aan het opkrabbelen na een pijnlijke breuk?
Ben je vrijgezel en wil je blij zijn met de keuzes die je maakt, zelfs al de maatschappij anders van je verwacht?
Bestsellerauteur en icoon Chidera Eggerue, beter bekend als The Slumflower, weet hoe je je voelt. In ‘Nooit meer liefdesverdriet’ deelt ze haar verhaal met je en leert ze je om je oude doel van het vinden van een partner los te laten. Ontdek nieuwe denkwijzen op alle gebieden van je liefdesleven en leer dat anderen slechts zoveel macht hebben over ons romantische leven als we ze geven.
Te lang heeft de maatschappij relaties op een voetstuk gezet en gesuggereerd dat een partner de ultieme prijs is om te winnen.
Een partner is NOOIT de hoofdprijs. Dat ben jij. The Slumflower laat je zien waarom.

Kleurrijk boek
Net als het eerste boek, Wat een tijd om alleen te zijn, heeft dit boek ook weer een opvallende vormgeving. De kleuren oranje en roze worden afgewisseld met wat zwart en wit. Er is opnieuw weer artwork ter ondersteuning van de teksten. In The Slumflower haar eerste boek miste ik een inhoudsopgave gehad en bladzijdenummers. En Nooit meer liefdesverdriet heeft het! Zo fijn dat je het boek erbij kan pakken en heel gericht kan gaan zoeken naar wat je wilt lezen. Door de vernieuwde indeling had ik het idee dat de auteur ook veel beter bij de les bleef en niet van alles door elkaar aan het schrijven was.

Jij, Zij en Wij
Ook dit boek kent drie hoofdstukken: Jij, Zij en Wij. Gecombineerd leren deze hoofdstukken je om je eigenwaarde te evalueren, jezelf staande te houden, over hoe anderen je kunnen kwetsen en raken, hoe je jezelf daartegen kan beschermen, hoe je kunt groeien en gezonde relaties kan onderhouden. Maar de belangrijkste relatie is die met jezelf.
Het gaat niet direct altijd over liefdesverdriet, dit boek gaat ook juist om alles eromheen en dat zijn de elementen hoe je nooit meer liefdesverdriet zal hebben.

Nooit meer liefdesverdriet leest als een grote column. Anders dan haar andere boek haalt ze hier wel een aantal bronnen aan, maar het grootste gedeelte leest toch echt als een column. Wel erg leuk dat ze het ook nog heeft over de documentaire die ze met Channel-4 heeft gemaakt. Die is trouwens zeker de moeite waard om te kijken!

Jij bestaat ook zonder complimenten
Ik vind het mooi hoe de auteur alledaagse voorbeelden in dit boek gebruikt zoals bijvoorbeeld complimenten. Ja, complimenten krijgen is van de ene kant leuk, maar aan de andere kant kunnen we heel goed zonder de complimenten over uiterlijk. Want je weet niet wat je bij iemand anders triggert. Geen complimenten, zoek juist naar je eigen kracht!

Instagram live
Het boek bevat veel adviezen van Eggerue. Het is bijna alsof je naar haar Instagram live zit te kijken. Ook met de adviezen probeert ze te laten zien dat het beste is wat je kan doen is om jezelf in je eigen kracht te zetten. Nooit meer liefdesverdriet is eigenlijk in vele opzichten een Instagram live, maar dan in boekvorm.

Conclusie
The Slumflower laat ook een zien dat er een keerzijde zit aan het huidige feminisme. Eigenlijk helpt het nog steeds de man meer dan de vrouw. Ik heb dit bijzonder gevonden toen ik dit voor het eerst las/hoorde op haar Instagram. Het deed me nadenken en ik kwam uiteindelijk tot dezelfde conclusie. Als je Eggerue voor het eerst leest of bekijkt op Instagram, dan is de kans groot dat je haar misschien wat heftig vindt. Ik vond dat in ieder geval wel! Daarom duurde het dan ook even tot haar boodschap bij mij overkwam, maar sindsdien volg ik haar trouw.
Duidelijk te merken is dat de auteur enorm is gegroeid in haar schrijfstijl. Van heel warrig is het naar meer structuur gegaan. De boodschap komt nu veel beter over omdat het niet lijdt onder te veel artwork.

Nooit meer liefdesverdriet gaat niet over het hebben van een gebroken hart wanneer het al te laat is. Het gaat er juist over hoe je het voorkomt door jezelf op de eerste plaats te zetten en te realiseren dat je een godin bent.

Volg jij The Slumflower al?

Liefs,

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.