November & December Book Haul 2020

Gepost op 27 december 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Wow, dit is de laatste book haul van het jaar. En wat een combinatie van boeken! Van poëzie tot een kookboek tot fictie.

Vers deeg – Claudia Damen
Hoe maak je zelf naan, tortilla’s, croissants of een brioche? Met Vers deeg leer je de basis van het bakken, met waar nodig een handig stappenplan. Bovendien volgt na elke basistechniek een aantal recepten waarin je het geleerde kunt toepassen. Heb je zelf brood gemaakt en wordt het oud? Verwerk het dan in een uiensoep of een lekkere caesarsalade. Met ruim tachtig recepten voor zoet en hartig laat Claudia Damen zien hoe je basisrecepten kunt uitbouwen naar bijzondere en moeilijkere gerechten.

Voor iedereen die meer met deeg aan de slag wilt in de keuken kan ik dit boek aanraden. Ik heb al verschillende recepten uit het boek gemaakt en er zitten een aantal favorieten tussen die ik inmiddels al meerdere malen heb gemaakt.

Shiny Broken Pieces – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton
[Flaptekst Tiny Pretty Things]
‘Ik wil helemaal niet gelukkig zijn. Ik wil alleen de beste zijn.’
Een exclusieve balletschool in Manhattan, New York. Drie meisjes die er alles aan doen om de top te bereiken, ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren of bedriegen. Dompel je onder in de wereld van spitzen, tutu’s en het gevecht om dé hoofdrol te mogen dansen in De Notenkraker
.

Het vervolg van Tiny Pretty Things volgde in de Nederlandse vertaling vlot na het eerste deel. En nu is inmiddels ook de Netflix serie uit!

Watertrappelen – Lili Reinhart
Swimming Lessons explores the euphoric beginnings of young love, battling anxiety and depression in the face of fame, and the inevitable heartbreak that stems from passion. Relatable yet deeply intimate, provocative yet comforting, bite-sized yet profound, Lili’s poems reflect her trademark honesty and unique perspective. Accompanied by striking and evocative illustrations, Swimming Lessons reveals the depths of female experience, and is the work of a storyteller who is coming into her own.

Vanwege een minder sterk begin kan ik op het moment niet een hoger cijfer geven dan een 7, maar de potentie van de auteur is al duidelijk te zien. Ik weet zeker als ze doorgaat met het onder woorden brengen van rauwe emoties en de lezer blijft weet te raken, dat er uiteindelijk nog vele andere bundels van haar hand zullen verschijnen.
Met Watertrappelen heeft Lili Reinhart in ieder geval een goed debuut neergezet, waarin de gedichten door haar openheid en gedetailleerde schrijfstijl een herkenbaar verhaal kan zijn voor de lezer.

Lees hier mijn volledige recensie van Watertrappelen.

Hope Is the Thing with Feathers – Emily Dickinson
One of American’s most distinctive poets, Emily Dickinson scorned the conventions of her day in her approach to writing, religion, and society. Hope Is the Thing with Feathers is a collection of her vast archive of poetry to inspire the writers, creatives, and leaders of today.

The Princess Saves Herself in This One – Amanda Lovelace
“Ah, life- the thing that happens to us while we’re off somewhere else blowing on dandelions & wishing ourselves into the pages of our favorite fairy tales.”
A poetry collection divided into four different parts: the princess, the damsel, the queen, & you. the princess, the damsel, & the queen piece together the life of the author in three stages, while you serves as a note to the reader & all of humankind. Explores life & all of its love, loss, grief, healing, empowerment, & inspirations.

Beide dichtbundels kreeg ik op mijn 25ste verjaardag eerder deze maand. Ik heb al eerder een dichtbundel gelezen van Lovelace en was daar erg enthousiast over.
Dickinson heeft een erg unieke stijl en ik was blij verrast toen ik hoorde dat al haar gedichten in deze bundel zitten.

Het geschenk van Happiness

Het geschenk van Happiness – Holly Martin
[Flaptekst Het dorpje Happiness]
Willow, de hoofdpersoon in Het dorpje Happiness van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Het geschenk van Happiness is de “foute” kerstfilm, maar dan in boekvorm. Het is zo fijn en met mij zijn er al vele andere lezers die hun spullen willen inpakken om naar dit dorp te verhuizen. Poeh, hoe fijn zou het zijn om in Happiness kerst te vieren? Ik ben in ieder geval helemaal voor!

Lees hier mijn volledige recensie van Het geschenk van Happiness.

Wat is jouw favoriete boeken die je deze maand hebt gekocht/gekregen?

Liefs,

Tags: , , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.