Oktober, November & December Book Haul 2019

Gepost op 24 december 2019 door Katja in Boeken / 2 Comments

Mijn laatste book haul bestond uit drie maanden, dus besloot ik ook omdat met deze te doen. En het is meteen de haul laatste van dit jaar!

Muze – Laini Taylor
[Flaptekst van deel 1 Zonderling]
Een betoverend fantasyverhaal
De droom kiest de dromer, niet andersom.
Wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?
Al sinds zijn vijfde is junior bibliothecaris Lazlo Zonderling geobsedeerd door de mythische stad Ween, die tweehonderd jaar geleden gescheiden werd van de rest van de wereld. Het vergt echter meer moed dan Lazlo in zich heeft om zijn vertrouwde leven om te gooien en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een groep legendarische krijgers uit Ween heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Deze prachtige fantasy mocht ik net als het voorgaande deel als recensie-exemplaar ontvangen van Best of YA. Deze zomer heb ik enorm genoten van het eerste deel en ik kijk nu uit naar het vervolg! Ben benieuwd of ik het boek nog gelezen krijg voor het einde van het jaar.

A Curse So Dark and Lonely – Brigid Kemmerer
Cursed by a powerful enchantress to repeat the autumn of his eighteenth year, Prince Rhen, the heir of Emberfall, thought he could be saved easily if a girl fell for him. But that was before he turned into a vicious beast hell-bent on destruction. Before he destroyed his castle, his family, and every last shred of hope.
Nothing has ever been easy for Harper. With her father long gone, her mother dying, and her brother constantly underestimating her because of her cerebral palsy, Harper learned to be tough enough to survive. When she tries to save a stranger on the streets of Washington, DC, she’s pulled into a magical world.

Van iedereen om mij heen die dit boek heeft gelezen hoorde ik goede verhalen. Ik raakte behoorlijk nieuwsgierig!

The Wrong Side of Kai – Estelle Maskame
With a father who doesn’t notice her, it’s easy for her to sneak around with her latest fling, Harrison Boyd. But when an explicit video of Vanessa hooking up with Harrison is leaked the morning after she ends things with him, her life is thrown into chaos.
And Vanessa wants payback. Enter Kai. With his own vendetta against Harrison, Kai proposes revenge, and the two pair up to ruin Harrison Boyd’s life. At first, they are nothing more than an illicit partnership. Teammates working towards the same mission.

Tot nu toe heb ik alle boeken van Estelle in mij kast staan, daar wilde ik ook niet met haar laatste boek verandering in brengen. Helaas is het nog niet bekend of het boek naar het Nederlands wordt vertaald. Daarom heb ik besloten om eerst de Engelse editie aan te schaffen, mocht het boek nog in het Nederlands verschijnen dan is de kans groot dat ik die ook koop. Aangezien ik haar andere boeken ook in het Nederlands heb.

Truly Devious – Maureen Johnson
Ellingham Academy is a famous private school in Vermont for the brightest thinkers, inventors, and artists. It was founded by Albert Ellingham, an early twentieth century tycoon, who wanted to make a wonderful place full of riddles, twisting pathways, and gardens. “A place” he said, “where learning is a game.”
Shortly after the school opened, his wife and daughter were kidnapped. The only real clue was a mocking riddle listing methods of murder, signed with the frightening pseudonym, Truly Devious. It became one of the great unsolved crimes of American history.
True-crime aficionado Stevie Bell is set to begin her first year at Ellingham Academy, and she has an ambitious plan: She will solve this cold case. That is, she will solve the case when she gets a grip on her demanding new school life and her housemates: the inventor, the novelist, the actor, the artist, and the jokester. But something strange is happening. Truly Devious makes a surprise return, and death revisits Ellingham Academy. The past has crawled out of its grave. Someone has gotten away with murder.

Mijn favoriete audiobook van dit jaar was dit boek! Dus ja, ik wilde het ook heel graag een fysiek exemplaar.

De piratendief – Kristen Ciccarelli
[Flaptekst van deel 1 Iskari]
In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

In het slotdeel is de hoofdpersonage Safire. En ik moet zeggen dat ik haar al interessant vond toen ik over haar las in het eerste deel.

Onlangs ontving ik de Iskari box lees hier mijn unboxing!

De verminkte koning, De Taal der Doornen – Leigh Bardugo
[Blur van De verminkte koning]
Nikolai Lantsov heeft altijd al een talent gehad voor het onmogelijke. Niemand weet precies wat hij heeft meegemaakt tijdens de bloederige burgeroorlog in zijn land – en dat wil hij graag zo houden. Nu zijn vijanden zich verzamelen aan de verzwakte grenzen, moet de jonge koning een manier vinden om Ravka’s geldkist te vullen, nieuwe allianties te vormen en de groeiende dreiging voor het eens zo grote Grishaleger stoppen.
Maar elke dag wordt een duistere kracht in hem sterker, die alles wat hij heeft opgebouwd dreigt te verwoesten. Met de hulp van een jonge monnik en een legendarische Stormblazer reist Nikolai naar alle uithoeken van Ravka, om de diepste magie op te zoeken en zo de verschrikkelijke erfenis in zijn lichaam te verslaan. Hij zal alles moeten riskeren om zijn land en zichzelf te redden.

Ik ga nog even verder met mijn fantasy mood! Leigh Bardugo is op het moment mijn favoriete schrijver. List & Leugens en Kraai & Koninkrijk heb ik met veel plezier gelezen. Nu op naar de andere boeken in de Grisha Verse die ik nog niet heb gelezen.

10 Blind Dates – Ashley Elston
Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…
Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Dit boek heb ik ter recensie-exemplaar mogen ontvangen van Best of YA. Ik vind het tof dat de uitgeverij met dit boek is gekomen. Zo passend voor nu en het boek klinkt bijna als een Netflix kerstfilm en ik ben helemaal voor!

Lees hier mijn recensie van 10 Blind Dates.

Liefs,

Tags: , , , , ,


2 responses to “Oktober, November & December Book Haul 2019

  1. Muze vond ik echt geweldig, zo’n spetterend einde van dit tweeluik! Ik heb ook Iskari 3 in huis gehaald, hopelijk in januari gaan lezen 🙂 En de twee nieuwe boeken van de Grishaverse zijn ook echt heel goed, heel veel leesplezier Katja! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.