Onverschrokken – Lesley Livingston

Gepost op 28 april 2017 door Katja in Boeken / 2 Comments

Onverschrokken

Titel: Onverschrokken

Auteur: Lesley Livingston

Verschenen: februari 2017

Pagina’s: 384

Uitgever: Best of YA

Waardering: 9/10

Fallon is de dochter van een Germaanse koning, de zus van de legendarische strijder Sorcha en lid van de Cantii-stam, de gezworen vijand van Julius Caesar. Toen Fallon jong was vielen Caesars troepen haar land binnen en stierf haar zus op het slagveld.

Op de avond van haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan in Sorcha’s voetstappen treden door een plek te verdienen in het Cantii-leger. Maar krijgt ze da kans niet voor… Ze wordt gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome, waar ze terechtkomt op een school voor vrouwelijke gladiatoren. Ze zal moeten vechten voor haar eer en haar leven en haar lot ligt vanaf dan in de handen van niemand minder dan Julius Caesar.

Sommige boeken kunnen zo dik zijn als ze willen, maar alsnog wil je ze in één ruk uitlezen. Onverschrokken is zo’n boek. Het was omdat mijn ogen tijdens mijn eerste zit bijna dichtvielen, waardoor ik het boek in twee zitten heb uitgelezen. Want wauw, wat leest dit verhaal ontzetten fijn! Livingston heeft een onwijs fijne manier van schrijven. En er zaten een boel mooie zinnen in het boek die ik natuurlijk allemaal heb gemarkeerd. De mooie schrijfstijl, fijne zinnen en heel veel achtergrondinformatie krijg je als lezer te lezen. Maar Livingston wist het zo te brengen dat het verhaal daardoor niet te langdradig werd. Aan elke detail werd gedacht en zo bracht de auteur voor mij het oude Rome tot leven. Misschien moet mijn volgende trip maar naar Rome zijn?

Niet alleen de details in het verhaal wordt aan gedacht, ook de personages hebben meerdere lagen. Dan heb ik het nog niet gehad over de setting die wordt afgewisseld met spannende scènes en ruige gevechten. Het is te merken dat Livingston goed heeft nagedacht over alles in het boek. Ze heeft een duidelijk inzicht wanneer wat moet gebeuren in het boek, hierdoor las het boek zo ontzettend fijn weg.

Het gekozen tijdperk vind ik erg tof. Over de romeinen heb ik nog nooit gelezen in een YA boek en terwijl dat juist een bijzondere tijdperk is, daarnaast bevat het tijdperk veel van mijn favoriete boek ingrediënten: duister, geweld en een geweldige les geschiedenis. De combi klinkt misschien ietwat gek, maar aangezien ik veel contemporary lees vind ik dit soort boeken die wat duisterder zijn een fijne afwisseling.

Oh, en handsdown voor hoe feministisch dit boek is! Ik werd zo ontzettend blij van alle vrouwen die strijden (vrouwelijk gladiatoren hebben echt bestaan!) in dit boek en mannen die het toelaten. Maar ook hoe de liefdesrelaties ontwikkelen. In dit boek hoeft de vrouw geen stap achteruit te doen voor de man. Integendeel de vrouwen worden juist aangemoedigd door de mannen. Dus laat maar heel snel het vervolgdeel komen, want ik kan niet wachten!

Liefs,


 

Tags: , , , , , , , , ,


2 responses to “Onverschrokken – Lesley Livingston

    • Katja

      Hey Kelly, bedankt voor je bericht. Helaas kan ik daar geen antwoord op geven. Je kan het beste de uitgeverij benaderen voor deze vraag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.