Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Gepost op 2 juli 2015 door Katja in Boeken / 3 Comments

Onvoorwaardelijk

 

Titel: Onvoorwaardelijk

Auteur: Colleen Hoover

Verschenen: juni 2015

Pagina’s: 320

Uitgever: Z&K

Waardering: 9/10

Ik wil Uitgeverij Z&K bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Onvoorwaardelijk, de emotionele rollercoaster van New York Times-bestsellerauteur Colleen Hoover! Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

Al een paar maanden wachtte ik op het boek Ugly Love totdat die vertaald werd en yeah eindelijk daar is ie! Er waren al zoveel BookTubers razend enthousiast, dat zorgde ervoor dat ik bang werd dat ik het verhaal misschien niets zou vinden. Want is het boek niet te gehypet?

Vele lovende woorden worden verspreidt over het boek en dan niet alleen om het verhaal, maar ook vanwege de schrijfstijl. Dan is de grote vraag… Heeft dit boek mijn verwachtingen waargemaakt?

Ja, zeker! De schrijfstijl van Colleen Hoover is werkelijk heerlijk, waardoor je door het boek vliegt (inside joke, maar je begrijpt het als je het boek hebt gelezen!). Onvoorwaardelijk is een echte pageturner, die zeker deze zomer in je koffer moet zitten of naast je tuinstoel voor de thuisblijvers.

Ondanks dat het boek luchtig leest wordt er toch een behoorlijk zwaar onderwerp besproken. Wow, zag ik die even niet aankomen! Deze New Adult boek heeft voor mij de lat hoger gelegd voor komende boeken in deze leeftijdscategorie.

Het hele verhaal door bewaarde de schrijfster een grote rust. Less is more. Er hoeft niet veel te gebeuren om een boek tot een groot succes te maken, er hoeven geen duizend obstakels te zijn om de lezer te entertainen. Dat dit verhaal mijn favoriete boek in het New Adult categorie is, was na een paar hoofdstukken al duidelijk.

Het concept achter het verhaal vind ik werkelijk geniaal! Piloten, net even wat anders dan een sexy bartender of een ‘gewone’ student. Het gaf het verhaal in dit geval iets extra’s. Maar even serieus waarom willen de meiden in de meeste New Adult boeken verpleegster worden? Dat was het enige wat mij echt stoorde aan het boek. Gelukkig lag dit gedeelte van het verhaal er niet te dik bovenop en daarnaast was de hoofdpersoon in het verhaal juist aan het doorleren.

Ik wil niet te veel woorden kwijt maken aan de inhoud van het boek, aangezien dat juist het leuke aan het boek is. Het is net even anders dan andere New Adults. Niet te vergeten: ‘je vliegt door het verhaal!’

Ga jij Onvoorwaardelijk lezen? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


3 responses to “Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

  1. Mooie recensie, ik ga er snel in beginnen! Ik vond Sterrenhemel helemaal fantastisch en hoorde dat Onvoorwaardelijk nog weer veel beter is, dus ik heb hoge verwachtingen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.