Paper Towns | Filmrecensie

Gepost op 2 augustus 2015 door Katja in Films / 1 Comment

 

Titel: Paper Towns

Release datum: 30 juli 2015
Regisseur: Jake Schreier
Hoofdrollen: Nat Wolff, Cara Delevinge
Bijrollen: Austin Abrams, Justice Smith, Halston Sage, Jaz Sinclare
Tagline: Get lost. Get found
Genre: Young Adult | Contemporary

Cijfer: 8/10

Paper Towns is een coming of age-verhaal over Quentin (Nat Wolff) en zijn raadselachtige buurmeisje Margo (Cara Delevingne), die zo dol op mysteries is, dat ze er zelf een is geworden.

Margo neemt Quentin mee op een nachtelijk avontuur, maar verdwijnt dan plotseling. Wat ze achterlaat, zijn een aantal cryptische aanwijzingen die Quentin moet ontcijferen. De zoektocht mondt voor Quentin en zijn gevatte vrienden uit in een bijzonder avontuur dat zowel hilarisch als ontroerend is. Om Margo terug te vinden, moet Quentin ontdekken wat de waarde is van echte vriendschap en ware liefde.

De film begint en het leek alsof het boek voor mijn ogen tot leven kwam! Nat Wolff, ik kan niet anders zeggen dat hij geweldig is gecast. Precies de persoon die ik in mijn hoofd had om Q te spelen. Achteraf bleek John Green al tijdens de opnames van TFIOS gezegd te hebben tegen de producers dat Nat Wolff het beste geschikt zou zijn als Q.

Q was niet de enige die goed gecast was, ook de andere acteurs lieten mij verstelt staan hoe goed ze de personages wisten neer te zetten. En net zoals in het boek lieten ze mij meerder malen hardop lachen.

Helaas moet er als in elke boekverfilming scene’s geschrapt worden. Iets wat ik totaal niet erg vond in de eerste helft van de film. Het zorgde er juist voor dat het verhaal snelheid kreeg.

Damm

In de tweede helft van de film waren er iets meer scene’s geschrapt die ik wel jammer vond maar begrijpbaar voor de film. De scene die ik het meeste miste was (om niet te spoileren voor de mensen die het boek niet gelezen hebben zeg ik maar één woord) toga’s.

Daarnaast de afwerking naar het einde… van de ene kant vond ik het een erg fijn einde duidelijk en er was goed nagedacht om jou als publiek met een fijn gevoel achter te laten. Tevens sprak dit nogal erg tegen tot het boek. Maar laten we eerlijk zijn. Ik heb al 2 avonden en 1 ochtend gefilosofeerd over het einde van het boek terwijl de film mij een feelgood gevoel geeft. Het ligt dus erg aan jou als persoon wat je van de film vindt en hoe erg betrek je het boek erbij?

Ik liet het boek los voordat ik naar de film ging en dat pakte voor mij erg goed uit, want de film vond ik erg leuk om te zien en zodra het te koop is op dvd heb ik zo’n vermoeden dat ik de film nog velen malen zal zien.

http://https://www.youtube.com/watch?v=rFGiHm5WMLk

Heb jij Paper Towns al gezien? Zo ja, wat vind jij ervan?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


One response to “Paper Towns | Filmrecensie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.