Personal update #1

Gepost op 13 november 2014 door Katja in persoonlijk / 11 Comments

superthumb

Gaat de tijd serieus zo snel?! Het lijkt nog geen maand geleden dat de kurk van de fles champagne het plafond raakte en mijn moeder, een vriendin en ik toostten op een nieuw jaar.  En dat jaar is over ander half maand al voorbij!

Vandaag is het zover… Ik maak bekend dat ik stop met de opleiding… Volgens mij is dat geen verrassing, maar ik wilde het toch even melden. Ik ben al gaan kijken naar andere opleidingen en ik denk dat ik een opleiding heb gevonden die beter bij mij past dan de opleiding die staat onder ‘over mij’.

Maar jammer genoeg moet ik helemaal tot volgend jaar september wachten voordat ik kan beginnen met de opleiding. Al moet ik bekennen dat ik het geen probleem vind om een tussenjaar te nemen.

Want er zijn nou eenmaal zoveel dingen op deze aardbol te beleven en als ik moet wachten totdat ik afgestudeerd ben… Dan duurt het nog zo’n 4,5 jaar als ik geluk heb.

superthumb (2)

Een tussenjaar daarvan heb ik altijd van gedroomd om eerlijk te zijn. Oké 9,5 maand (ik heb het over het tussenjaar)… Ook goed. Het is nu officieel de tijd om dingen af te strepen van mijn emmerlijst (Bucket List). Want ik kan wel blijven dromen, maar waarom dromen als ik het ook kan doen? Ik heb nu de tijd.

Ik heb zoveel dingen die ik wil doen en het lijkt me leuk om daarover een keer per maand een update van te geven.

superthumb (1)

Een jaar geleden stopte ik als theatermaakster zodat ik mijn droom als schrijfster waar te kunnen maken… Als je mij een jaar geleden had vertelt dat ik van dag de dag een website zou hebben dan had ik je voor gek verklaard.

superthumb (3)

Maar laat ik nog even niet op de zaken vooruit lopen (dat zal voor mij ook de eerste keer zijn), want er is nog 5% van het jaar te gaan. En hoe ga ik die benutten? In ieder geval door een opzet te maken van mijn emmerlijst even een plan van aan pak maken. Daarbij denk ik dat ik relaxend het jaar uit ga. Wat boeken lezen, films kijken, foto’s plakken, enz. En dan kan ik in 2015 echt bezig gaan met mijn doelen. Klinkt als een plan!

Heb jij ook een emmerlijst? 

Liefs,

header31-860x280

Tags:


11 responses to “Personal update #1

  1. Wat knap dat je zo voor jezelf hebt gekozen, er zijn genoeg mensen die gewoon een studie afmaken terwijl ze het helemaal niks vinden. Wat ga je nu studeren als ik vragen mag? Heel veel succes met het maken van je lijstje

  2. Leuk geschreven. En lekker die emmerlijst afwerken! Moet ook kunnen.
    Ik heb zelf niet zozeer een emmerlijst, maar wel gewoon wat wensen, waarvan er eentje zondag uit gaat komen ^^

  3. Wat goed van jou! Ik weet hoe moeilijk het is om de stap te zetten, ik ben zelf ook gestopt met mijn opleiding rond deze zelfde tijd (maar dan heel wat jaartjes geleden haha, ben inmiddels afgestudeerd) en begon ook pas weer in september. De opleiding die ik daarna ben gaan doen paste veel beter bij mij, en ik sta nog steeds achter mijn keus.

    Ga lekker genieten van je tussen”jaar” 😉 en doe zoveel mogelijk dat je graag nog wilt doen, nu kan het! 😀

  4. Oeh, lekker een tussenjaar. Dat lijkt mij toch ook wel wat, maar helaas ik zit druk aan de studie.
    Ik heb ook een lijst, maar die is zo lang dat ik m nooit af zou kunnen strepen in 9 maanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.