Pin it! – DIY

Gepost op 26 augustus 2017 door Katja in Overig, Reizen / 5 Comments

Even terugdenken aan je vakantie? En dat zonder foto’s? Dit is mijn manier hoe ik kan terugdenken aan mijn vakanties en reizen. Lees je mee?

Hoe het idee is ontstaan van Pin it is een erg leuk verhaal. Het begon allemaal met een wandelstok. Wacht wat? Yup, een wandelstok. Toen mijn moeder een klein meisje was kreeg ze een wandelstok. Niet voor het lopen, maar voor het verzamelen van plaatjes die je timmert op de wandelstok. Op die plaatjes staan de plekken van waar ze op vakantie is geweest. In die tijd was het erg populair in Duitsland en Oostenrijk. Toen ik 11 jaar was hielp ik mee met plaatjes verzamelen. Op die leeftijd ging ik op kamp en van Schiermonnikoog nam ik mijn eerste plaatje mee.

Sinds ik op mijn 19de solo reis probeerde ik nog meer plaatjes te kopen, maar helaas waren ze niet meer overal verkrijgbaar. En dat werd steeds minder bij elke reis die ik maakte. Over de jaren werd het steeds lastiger om die plaatjes te vinden. Daarnaast wilde ik ook iets nieuws bedenken om te sparen. Een leuk aandenken van al mijn reizen. In Ierland wist ik het eindelijk! Dat kwam ook goed uit want de wandelstok was inmiddels vol. Iets wat je altijd wel kan vinden op reis en wat lichtgewicht is, dat zijn pins!

Samen met mijn moeder maakten we een wandbord met de pins die we tot nu toe hebben.

Benodigdheden:

 • Een grote fotolijst (A2)
 • Een lap stof net iets groter dan de lijst
 • Twee kleuren linten (2 x 3m)
 • Naald en draad
 • Lijm
 • Schaar

Als eerste haalden we het glas eruit. Want die ben je niet meer nodig. Daarna spanden we de stof op het bord aan de voorkant. Aan de achterkant maakten we het vast met lijm. Daarna spanden we de linten. Wij vonden crisscross het mooiste, maar het is ook maar net wat het beste pas bij de kamer waar je de lijst gaat ophangen of neerzetten. We plakten de linten eerst vast met lijm. Nadat we het zeker wisten dat we de linten zo mooi vonden gingen we de linten vast zetten met naald en draad.

Is alles droog en zit alles vast? Dan is het tijd om het bord in de lijst te maken.

En daarna? Pin it!

Ik had zelf de twee pins links gekocht in Ierland toen ik daar op reis was. De pins rechts heeft mijn moeder gekocht toen ze daar op vakantie was afgelopen zomer.

Het eindresultaat:

Ik ben van plan om ook nog de pins te kopen van plekken waar ik al ben geweest. Zodat het gehele bord een herinnering wordt van al mijn reizen.

Zelf vind ik het een erg leuke traditie en een mooie manier van terugkijken op mijn afgelopen reizen. Op het moment hangt het boven mijn bureau. Erg inspirerend om er naar te kijken. Zo had ik eerder mijn muur vol met landkaarten, maar door mijn laatste verhuizing is die er niet meer. Nu heb ik toch een soort gelijk idee aan mijn muur hangen.

Heb jij iets in een kamer staan of hangen wat je doet terugdenken aan je vakanties of reizen?

Liefs,


Tags:


5 responses to “Pin it! – DIY

 1. ria

  Het resultaat is erg mooi geworden en inderdaad een mooie herinnering aan al ( en een beetje mijn ) je reizen. Er zullen vast nog vele pins volgen

 2. Oh ik heb ook zo’n wandelstok! Gekregen van mijn pake. Mijn broertje heeft er ook 1. Maar volgens mij hebben we er beide slechts 2 pakketjes op en staan de stokken nog bij mijn ouders thuis.

  Zelf verzamel ik waaiers van al mijn vakantiebestemmingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.