Piper Perish – Kayla Cagan

Posted on May 31 2017 by Katja in Boeken / 0 Comments

 

Titel: Piper Perish

Auteur: Kayla Cagan

Verschenen: april 2017

Pagina’s: 368

Uitgever: Best of YA

Waardering: 6/10

Ik wil uitgeverij Best of YA bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar en De Gouden Zebra voor deze samenwerking.

Scholier Piper Perish is geobsedeerd door kunst, Andy Warhol en New York City. Haar motto is: ‘Wat zou Andy doen?’ Piper en haar twee beste vrienden – Etsy-handelaar Kit en Pipers designervriendje Enzo – kunnen niet wachten tot ze Houston kunnen verlaten. Ze hebben een pact gesloten samen naar de NYC art scene te gaan na hun eindexamen, maar hun ‘fifteen minutes of fame’ klappen al in elkaar voor ze begonnen zijn.

Piper Perish is een boek waarbij ik tijdens mijn stage bij Best of YA achter de schermen meekeek. Zo zag ik al de eerste schetsen van Emmy voorbij komen en keek ik mee bij de bureauredactie. Echter beïnvloed dit niet mijn mening over de inhoud van dit boek.

Piper Perish is een puber met behoorlijk wat problemen. Van haar zus die terug komt wonen in huis, terwijl Piper totaal niet met haar zus kan opschieten. Daarbij maakt haar vriendje het uit tijdens Oud & Nieuw en wordt de toelating voor de kunstacademie nog behoorlijk spannend. Haar dromen? In duigen… Piper is enorm gefrustreerd en erg warrig in haar gedachten (wie niet in haar situatie?). Maar Piper was voor mij niet erg realistisch. Ik had het hier ook over met Joost van NerdyGeekeyFanboy en we kwamen erop uit dat ik die negatieve lading die in dit boek zit totaal niet leuk vind. En het heeft er ook een paar keer voor mij ervoor gezorgd dat ik het boek wilde wegleggen om niet meer verder te lezen. De schrijfster heeft echt goed het gevoel weten over te brengen. Alleen was het voor mij net even te veel.

Ondanks dat er momenten zijn geweest dat ik het boek wilde wegleggen, leest het boek fijn weg. Natuurlijk wel toen ik me eenmaal erover heen had gezet dat ik de zus van Piper totaal niet uit kan staan. Dit was toch één van de grootste negatieve factors in het boek voor mij. Het is een goed teken dat ik als lezer gefrustreerd raakte door de zus van Piper, want dat was precies wat Piper ook moest voelen. Dus dat gevoel heeft de schrijfster duidelijk weten over te brengen. Echter werd het voor mij, zoals ik net al even noemde, het allemaal te veel. De negatieve sfeer van de zus blijft echt hangen en dat nog allemaal boven op de andere drama… Zo kwam ik erachter dat dit boek toch niet helemaal een boek voor mij was. Normaal ben ik dol op contemporary, maar Piper Perish was voor mij te veel drama.

Piper Perish is een boek over familie, teleurstellingen en hoe je het beste uit jezelf kan halen zelf wanneer alles flink misgaat. Maar het gaat ook over je dromen volgen en dat een deel van het opgroeien bestaat uit het feit dat je andere mensen moet teleurstellen. De negatieve sfeer heeft er een paar keer ervoor gezorgd dat ik niet meer verder wilde lezen. Toch wil ik de auteur een pluim geven dat ze zo goed mij als lezer verschillende emoties heeft doen laten voelen tijdens het lezen van dit boek.

Liefs,


Tags: , , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.