PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han

Gepost op 21 september 2017 door Katja in Boeken / 0 Comments

P.S. Ik hou nog steeds van je (To All the Boys I've Loved Before, #2)

 

Titel: P.S. Ik hou nog steeds van je 

Auteur: Jenny Han

Verschenen: september 2016

Pagina’s: 304

Uitgever: Moon

Waardering: 8/10

Ik wil uitgeverij Moon bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

PS Ik hou nog steeds van je is het vervolg op het feel good-liefdesverhaal Aan alle jongens van wie ik hield, en toont eerste liefde door de ogen van de onvergetelijke Lara Jean.

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

Voor mij zijn de boeken van Jenny Han heerlijke verhalen wanneer je in een leesdip zit. Boeken waarin meestal niet te veel gebeurd, maar wel echte pageturners zijn. Al moet ik zeggen dat er best wel wat dingen in dit boek gebeuren. Maar dat is logisch aangezien de gebeurtenissen verspreid zijn over ongeveer 5 of misschien wel 6 maanden.

Om even wat dieper in te gaan op het verhaal. Wat vond ik daar eigenlijk van? Het boek speelt zich af over een behoorlijk aantal maanden, er gebeuren veel veel dingen, maar tegelijk vroeg ik mij soms af wat ik nou eigenlijk aan het lezen was. Verschillende verhaallijnen, gebeurtenissen en personages zijn soms nogal all over the place. Het eerste boek was toch net wat beter in rechte lijnen gebleven.

De hoofdpersoon Lara Jean is niet altijd de meest sterke karakter in het boek. Haar zusje Kitty daarentegen was een zeer sterk personage die soms iets te volwassen reageerde naar mijn mening. Gelukkig werd in dit boek de oudste zus Margot wat minder als een heilige afgeschilderd, maar als een mens die daadwerkelijke zou kunnen bestaan.

Desondanks leest het verhaal als een trein, maar ik zat pas echt op het puntje van mijn stoel bij het laatste kwart van het boek. Lara Jean maakt namelijk een groei door waar ik dit hele boek lang al naar snakte. Ze wordt ein-de-lijk volwassen op een mooie en natuurlijke manier. Dat betekent niet dat ik het als lezer eens was met de keuzes die ze maakte, maar ik vond het wel tof dat Lara Jean niet meer twijfelde maar het gewoon deed.

Opzoek naar een easy read? Dat kan ik je P.S. Ik hou nog steeds van je aanraden.

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.