Reading Challenge 2017 & Wrap Up 2016

Gepost op 5 januari 2017 door Katja in Boeken / 4 Comments

Wat heb ik gelezen in 2016 en wat ben ik van plan om te gaan lezen in 2017? Ga ik dit jaar wel of niet een reading challenge aan? 

2016 was wel het jaar van de leesdip ondanks dat heb ik volgens Goodreads 35 boeken gelezen. Alleen zijn dit er wel iets meer dan 35, aangezien ik ook heel veel manuscripten heb mogen lezen voor Best of YA, maar ook voor de uitgeverijen Van Goor en Holkema & Warendorf. Wat al mocht had ik toegevoegd aan mijn reading challenge, maar ik heb ook best veel boeken gelezen voor aankomende zomer en het najaar en die boeken mogen nog niet bekend worden gemaakt.

Dat moment dat je hoe graag je ook een boek wilt oppakken… het niet lukt om verder te lezen. Het gaat er niet om dat het boek niet leuk is, want ik ben juist een ontzettend gaaf boek aan het lezen. Maar mijn hoofd zit te vol.

Bovenstaande (en onderstaande) schreef ik vorig jaar in februari in de blogpost Hallo leesdip.

Van verhuizen tot een nieuwe stage en ondertussen een paar tentamens maken. Dacht ik even rust te hebben? Ik had het mis, want van school kreeg ik opdrachten voor het maken van papers. Ergens zijn er ook een paar projecten waar ik mee bezig ben. Super leuk allemaal en ik kan het ook allemaal prima aan, maar tijd voor lezen? Nee, die is er op het moment niet.

Mijn focus kwam het afgelopen jaar steeds meer te liggen op school en stage, waardoor lezen voor mezelf er bij inschoot. Meer over mijn persoonlijke situatie kan je hier lezen, want nu wil ik het alleen nog maar hebben over de reading challenge.

Goed 35 boeken en nog wat stapels manuscripten. Ik verwacht niet dat deze maand januari veel anders zal zijn dan 2016, aangezien ik een heel groot tentamen, een beschouwing en 2 papers moet schrijven. Daarnaast ben ik van plan om 3 recensie exemplaren te lezen en 3 manuscripten voor stage. Euhm… Ja… Voor iedereen die zich afvraagt waarom het zo lastig is om met mij af te spreken. Dit is de reden.

Maar misschien heb je het al gezien op Goodreads of in de zijbalk op deze blog, maar ik ben van plan om 75 boeken dit jaar te gaan lezen. Say what!? Ik wil mijn TBR gaan tackelen en met een zekere grote verandering (waar ik binnenkort meer over ga vertellen) is dit helemaal mogelijk, daarnaast ben ik ook wel klaar met mijn leesdip die nu bijna een jaar duurt. Ondanks dat het mij is gelukt om toch best wel wat boeken te lezen, weet ik zeker dat dit jaar 2017 veel meer boeken moeten gaan lukken. Maar zoals het nu lijkt ben ik van plan om 6 boeken te gaan lezen, die niet meteen maar wel later dit jaar op mijn Goodreads challenge zullen verschijnen.

Echt een plan om die 75 boeken te gaan halen heb ik niet. Oké, misschien toch een beetje. Ik wil boeken lezen waarvoor ik op dat moment in de mood ben en anders niet. Lekker duister met een fantasie, heerlijk! Of toch liever dromen met een contemporary, fijn!

Alleen is Goodreads niet de enige plek dit jaar waar ik mijn boeken wil gaan bijhouden. Dit jaar wil ook een Reading Journal bijhouden van Young & Awesome. Ik ben heel erg benieuwd of mij dat gaat bevallen.

2016 was niet echt het leesjaar die ik voor ogen had. Nu hoop ik op een goed leesjaar in 2017 waar ik mijn TBR kan terugbrengen naar veel minder leesboeken.

Wat is jouw reading challenge voor 2017? 

Liefs,

Tags:


4 responses to “Reading Challenge 2017 & Wrap Up 2016

  1. Voor mij was 2016 ook een enorm slecht leesbaar. Of in ieder geval tot en met december :’)
    Net als jij wil ik dit vooral mijn TBR aanpakken. Al zal dat nog niet meevallen aangezien ik al een mega order heb geplaatst bij TBD… Oeps!

  2. Ik heb hem op 130 gezet. In 2016 las ik er 140 en dat aantal was iets lager dan de jaren voordien. Dit jaar wil ik echter vooral veel boeken van mijn materiële tbr lezen. Er staan momenteel immers iets minder als 130 ongelezen boeken in mijn kast en die mogen nu wel echt eens aan de beurt komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.