Reading Challenge 2018 & Wrap Up 2017

Gepost op 13 januari 2018 door Katja in Boeken / 4 Comments

Wat heb ik gelezen in 2017 en wat ben ik van plan om te gaan lezen in 2018? Ga ik dit jaar wel of niet een reading challenge aan? Lees snel verder om daar achter te komen!

In 2016 had ik een enorme leesdip, waardoor ik maar 35 boeken had gelezen. Enorm balen, maar hé daar was 2017 en ik zette een nieuwe reading challenge. 75 boeken wilde ik gaan lezen, dat was meer dan een keer zo veel dan in 2016. En of dat gelukt is? Helaas…. Afgelopen zomer besloot ik om een andere richting in te slaan met mijn leven en dat was stage lopen. Hierdoor las ik een heel stuk minder boeken.

Mijn favoriete tijd op een dag om te lezen is namelijk in de avond en mijn avonden op het landgoed gingen toch even anders dan ik van te voren had verwacht. De eerste weken heb ik wel veel gelezen, maar gedurende de tijd verstreek leerde ik het landgoed pas echt goed kennen en ook de mensen die daar werken. Mijn avonden waren opeens gevuld met na kletsen met de koks, thee drinken met de receptioniste en hangen aan de bar en bijpraten met de barmannen.

In het najaar paste ik mijn reading challenge aan naar 65 boeken. Het leek voor lange tijd dat ik ook dat aantal niet zou gaan halen. De laatste ander halve maand van afgelopen jaar was ik voornamelijk bezig met school. De zaterdagochtenden had ik les en daarnaast hielp ik bij de accreditatie van de school, niet vergeten verdedigde ik mijn jaar voor de jury.

In december las ik ondanks de drukte, maar misschien juist daardoor toch nog aardig wat boeken. In het laatste weekend van het jaar las ik mijn 65ste boek van het jaar uit. Nu is de vraag? Hoeveel boeken ben ik van plan om in 2018 te lezen?

Op 1 januari ging ik naar Goodreads en hadden ze de suggestie 12 boeken geplaatst in de reading challenge vak. Ik had al 70 boeken ingevuld toen ik dacht: waarom niet? Ik verwijderde de 70 boeken en typte vervolgens 12 boeken in. Natuurlijk weet ik nu al dat ik de 12 boeken ga halen, maar dit jaar ben ik van plan om niet echt een reading challenge te hebben. Ik ben benieuwd hoeveel boeken ik ga lezen wanneer er geen druk achter zit. O en niet te vergeten is het mijn plan om in 2018 af te studeren, dus geen idee of ik wel veel boeken zal gaan lezen dit jaar.

Ik wil genieten van lezen, geen druk van een challenge of de druk om steeds de net uitgekomen boeken te lezen. In 2018 wil ik meer tijd besteden aan mijn tot nu toe opgebouwde TBR. Ook wil ik dit jaar meer literatuur gaan lezen over plekken die ik wil gaan bezoeken en reizen die ik wil maken.

Wat is jouw reading challenge voor 2018?  

Liefs,

Tags:


4 responses to “Reading Challenge 2018 & Wrap Up 2017

  1. Ik heb hem wel op 65 gezet, maar haal ik het niet is het ook prima. Ik ben wel heel gemotiveerd voor de beat the backlist challenge. Zoveel mogelijk boeken van voor 2018 lezen. Ik hoop zo eindelijk eens een deuk te maken in mijn TBR. Tot nu toe 4 boeken gelezen dus ik zou zeggen dat het wel goed gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.