Reading Challenge 2020

Gepost op 21 januari 2020 door Katja in Boeken / 2 Comments

Een nieuw jaar, tijd voor een nieuwe reading challenge!

In 2019 stelde ik mijn doel op 50 boeken. Uiteindelijk heb ik dat doel niet behaald. Ik las er 45 en voor mijn werk als manuscriptlezer las ik ook een behoorlijke stapel. Daarom heb ik besloten om mijn reading challenge van 2020 op 50 boeken te zetten. Opnieuw. Kijken of het me dit jaar wel lukt. We zien het wel. Persoonlijk vind ik het niet erg als ik het niet haal, maar ik vind het wel leuk om mezelf meer te motiveren. Maar nogmaals, als het me niet lukt dan is dat ook oké. Om eerlijk te zijn heb ik voor mijn jongere ik erg veel bewondering. Ik heb toen in een super druk jaar ooit 65 boeken gelezen. Ik heb nog steeds geen idee hoe dat is gebeurd.

Vorig jaar gaf ik mezelf vrij van het lezen van filosofie boeken. Dit jaar wil ik die weer gaan oppakken, dat niet alleen. Ik ben ook van plan om meer bedrijfsboeken te gaan lezen. En niet te vergeten ook boeken die mijn cursus ondersteunen, zodat ik nog meer kan leren.
2020 zal voor mij in het teken staan van zelfstudie. Vorig jaar heb ik mezelf rust gegeven en terwijl het einde van 2019 naderde, merkte ik dat ik honger kreeg om weer te leren.
Zo besloot ik dit jaar ook om een cursus te gaan volgen, een nieuwe onderdeel van That Blonde Woman starten en als het even kan hoop ik dit komende jaar ook nog een taal te leren of te gaan verbeteren.

Stil zitten staat duidelijk niet in mijn woordenboek. Nou ja, behalve dan wanneer ik daadwerkelijk een boek lees. Of misschien dat zelfs al niet helemaal meer. Afgelopen zomer nam ik een abonnement op Storytel en ik ben enorm fan! Ik luister tijdens het koken, tekenen of wanneer ik onderweg ben graag naar een audioboek. Ik verwacht ook dat ik dit in 2020 ga voortzetten. Sterker nog, wanneer deze blogpost online komt dan heb ik al bijna mijn derde audioboek uit van dit jaar!

Genres die ik denk te gaan lezen? Oeh, hmmm ik denk nog steeds dat ik veel fantasy ga lezen. Want ik merk dat ik dat nog steeds erg leuk vind. Andere boeken waar ik erg naar uit kijk zijn de nieuwe Kiera Cass en The Huner Games. Het voelt een beetje alsof ik weer terug de tijd in word geslingerd.
Maar wat ik ook graag wil is om meer series uit te gaan lezen. Dat is me in 2019 al aardig gelukt. Nu nog de rest van series die al in het geheel uit zijn.
Mijn TBR pile is behoorlijk aan het slinken waar ik enorm blij mee ben. Inmiddels zijn het nog maar twee rijen in een boekenkast, dus dat gaat goed. Hopelijk wordt dat in 2020 nog maar één rij.

50 boeken. Ik heb het gevoel dat dat nog weleens zou gaan lukken voor komend jaar. En ik denk dat ik een vrij gevarieerd leesjaar zal hebben. Van YA tot een filosofieboek. Van een fysiek exemplaar tot een audioboek. Heerlijk!

Wat zijn jouw leesplannen?

Liefs,

Tags: , , ,


2 responses to “Reading Challenge 2020

  1. Ik hoop dit jaar weer meer te gaan lezen, want vorig jaar was een beetje een epic failure. Dit jaar verwacht ik wel dat ik weer meer tijd zal hebben om meer boeken te lezen. Ik ben ook dol op fanatasy. Vooral alle boeken van the Shadowhunters! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.