Reading Challenge Update April 2015

Gepost op 1 mei 2015 door Katja in Boeken / 3 Comments

Het is alweer de eerste dag van een nieuwe maand, dus de teller staat weer op nul. Maar eerst ga ik kort de boeken bespreken die ik in de maand april heb gelezen. Ik heb wel 8 boeken weten weg te lezen. Ondanks dat ik even een soort leesdipje had.

In januari, februari en maart kon ik de volgende hokjes aankruisen op mijn bingokaart:

maart

Uitverkoren –> Een boek met een hoofdpersoon met een gave

Eleanor & Park –> Een boek dat is aangeraden door een vriend

Twilight –> Een boek dat zich afspeelt in Amerika

ACID –> Een boek dat je beoordeelt met 5 sterren

Verslaving –> Een boek van een Nederlandse auteur

Harry Potter en de geheime kamer –> Een boek dat je hebt gekregen

The Duff –> Een cover met een foto

The Fearless –> Een stand alone

Dreiging en Duisternis –> een boek met meer dan 400 bladzijdes

Het boek van Tess –> een boek dat nog maar 3 maanden uit is

Girl Online –> Een hardcover

Het vonnis –> Het laatste deel in een serie

In de maand april heb ik de volgende 8 boeken gelezen:

Academicus Vampyrus #1 – Richelle Mead (klik op de foto voor recensie)

Ik had de film al een paar keer gezien, dus vond ik niet dat ik achter kon blijven met het boek. Al helemaal niet aangezien het boek al zo’n 3 jaar in mijn kast stond. Ik vond het een heerlijk boek niet te veel bij nadenken en gewoon lezen.

 Paper Towns

Paper Towns – John Green

Binnen 2 dagen had ik dit boek uitgelezen. Ik vond het een fijn boek al had ik soms ook de neiging op het aan de kant te smijten. Ik vond namelijk dat ik meer boeken moet gaan lezen van mannelijke auteurs en daarnaast is het boek verfilmd. Dus de booknerd die ik ben, wil ik het boek eerst lezen voordat de film uitkomt in de bioscoop.

De IJzerlegendes (The Iron Fey, #1.5, 3.5, 4.5)

De IJzerlegendes – Julie Kagawa (klik op de foto voor recensie) 

Ik vond het heerlijk om mij weer in de wereld te begeven van Megan, Puck en Ash. Dit boek is een perfecte toevoeging om te lezen tussen of na de boeken die al zijn uitgekomen. Twijfel niet om het boek op te pakken, maar doe het gewoon. Het zal je versteld doen staan.

Ga voor mij (Wait for You, #2)

Ga voor mij – J. Lynn 

Afgelopen maand zat ik in de chicklit leesclub en lazen we dit boek. Het boek presteerde boven mijn verwachtingen, al ben ik niet echt tevreden over hoe het boek is vertaald.

De Grisha. Val en Verlossing

Val en Verlossing – Leigh Bardugo (klik op de foto voor recensie)

Wat ik echt super tof aan dit boek vond is dat alle karakters in dit laatste deel nog meer diepgang kregen dan ze al hadden. En wauw, dat heeft mij wel even voor verrassingen gezet. Ik zag een paar dingen wel aankomen toegegeven. Maar alle draaiingen in het verhaal maakte dat volledig goed. Ik werd meer in de wereld van Alina meegezogen dan in voorgaande delen had ik het idee, misschien had het te maken dat ik Alina beter kon uitstaan?

Starters (Starters, #1)

Starters – Lissa Price 

Aangezien in Parijs Lissa aanwezig zou zijn wilde ik graag haar boek oppakken. Ik werd niet teleurgesteld, al is het zeker geen verhaal als je een hoop spanning verwacht zoals in The Hunger Games of Divergent. Ik was daar op dat punt van de maand even aan toe, dus probeerde ik zo’n boek te vinden in mijn TBR-stapel. Maar ondanks dat, heb ik wel erg genoten van het boek.

Anna en de French Kiss (Anna and the French Kiss, #1)

Anna & de French Kiss – Stephanie Perkins (klik op de foto voor recensie)

Een liefdesverhaal die zich afspeelt in Parijs, in Parijs lezen? Daar zeg ik geen nee tegen! Het is een Liefdesverhaal waarin Anna sterk in haar schoenen staat. Oké natuurlijk ze heeft in het begin moeite met de taal, maar wanneer het om de taal van de liefde gaat weet ze wanneer het tijd is to move on. Wanneer de o zo goddelijke St. Clair haar niet ziet zitten, gaat ze verder met haar leven in plaats van liggen huilen in haar kussen.

Die for me – Amy Plum (recensie zal nog volgen)

Ook dit boek las ik terwijl ik in Parijs was en wauw wat was het toch heerlijk om te lezen. Daarnaast is dit boek echt super schattig, origineel en Parijs…. Zodra het kan haal ik in de winkel de vervolg delen, want wauw dit boek is echt fantastisch!

april

Paper Towns –> een boek van een mannelijke auteur

Die for me –> een Engels boek

Welke boeken heb jij afgelopen maand gelezen?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , , , , ,


3 responses to “Reading Challenge Update April 2015

  1. Leuke boeken! Ik ben nu in die van J. Lynn bezig. Vind ‘m wel leuk qua verhaallijn, maar ik vind de tekst qua vertaling ook niet zo sterk. Erg jammer 🙁
    En wat ben je al ver met je bingokaart (dat zeg ik volgens mij elke keer, haha, maar je bent echt ver ^^)

  2. Je hebt zeker een paar boeken op je bingokaart die ik dit jaar ook nog wil invullen op mijn bingokaart! Bijvoorbeeld Dreiging & Duisternis, Verslaving en The Duff.

    Ik heb deze maand twee boeken gelezen (dat is veel voor mijn doen haha). De Stem van de Zee van Mara Li (komt medio juni uit) en The Heir van Kiera Cass (komt dinsdag uit, maar op de één of andere manier had ik hem 29 april al! Aaaah, zo vet!) Over beide ben ik erg positief. De Stem van de Zee is een leuk dystopisch boek van een Nederlandse auteur, en The Heir is gewoon super awesome mega leuk! Zo direct ga ik verder in Vamp on Heels.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.