Review Creachick Bullet Journal (groene editie)

Gepost op 31 januari 2020 door Katja in Bullet Journal / 0 Comments

Toen ik in 2019 kennismaakte met bullet journalling was ik blij verrast toen de Nederlandse Maris aka Creachick met een eigen lijn kwam.

Bij uitgeverij BBNC imprint MUS creatief heeft Creachick haar plek gevonden. Zelf ben ik geen fan van de MUS bullet journals, omdat ik geen fan ben van soft covers. Daarnaast vind ik het fijn als mijn journal open blijft liggen en niet zelf dichtklapt als ik mijn arm er even niet ophoud. Gelukkig is dat met Maris haar lijn een heel ander verhaal. Zij wilde graag een bullet journal ontwerpen die wel mooi open en plat blijft liggen. En het is haar gelukt! Waar je het boek ook opent het blijft mooi plat liggen.

Het papier is een beetje gelig, heeft ronde hoeken (dikke plus als je het mij vraagt zodat het papier minder snel beschadigd tijdens het reizen) en is 100 gram. De 100 gram is meer dan de meeste notieboeken of bullet journals. Leuchtturm is tegenwoordig namelijk 80 gram. Mijn oude bullet journal van Terra Lannoo is 90 gram.
Wel vond ik het een minpunt (pun intended) dat de puntjes net te goed te zien zijn. Ze hadden van mij wel wat lichter van kleur mogen wezen. Maar Maris heeft onlangs in een video vertelt dat zij dat ook vond en dat het zal worden aangepast in haar nieuwe bullet journal die komend voorjaar zal uitkomen.

Het papier voelt fijn aan. Het is niet te glad, maar glad genoeg zodat ik makkelijk met mijn pen over het papier ga wanneer ik lijnen trek met mijn liniaal.

Voor mij persoonlijk had het papier wel iets dikker gemogen, maar dat zal natuurlijk productietechnisch wel betekenen dat de bullet journal minder bladzijden zal hebben. En om eerlijk te zijn vind ik net iets meer dan 200 bladzijden een mooi aantal.
De reden waarom het papier van mij dikker zou mogen zijn is omdat sommige pennen wel behoorlijk ghosten en in sommige gevallen zelfs voor bleeding zorgen. Zoals met de Tombow Twintone en de Tombow Fudenosuke. De overige Tombows, de kleuren, heb ik geen problemen mee. Met die stiften kan ik zelfs meerdere keren op dezelfde plek kleuren en je ziet er niets van op de andere kant. Ook met de Sakura pennen heb ik geen enkel probleem.
Het is dus zeker slim om het van te voren even te testen hoe het papier reageert met het materiaal die jij graag gebruikt.

De Creachick bullet journal heeft twee leeslinten (een zwarte en een witte) en achterin zit een mooie envelop waar je papiertjes of stickers in kan bewaren. Daarnaast heeft de journal ook een super sterke pennenlus.

Het omslag vind ik werkelijk prachtig. De bladeren zijn in de kaft gedrukt in een donker blauwe metallic achtige kleur.
De kaft is niet te hard maar het is ook zeker geen soft cover. Het zit er net een beetje tussenin en is gemaakt van nep leer. Dit geeft de bullet journal een zeer luxe uitstraling en neem je dus met een gerust hart mee op reis, omdat het echt wel tegen een stootje kan.
Eindconclusie is dus zeker dat ik erg blij ben met de Creachick bullet journal. Ik kan dan ook niet wachten om de volgende bullet journal van Creachick aan te schaffen die dit voorjaar zal uitkomen.

Wat is jouw favoriete bullet journal?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.