Review Heavy Stonepaper

Gepost op 1 mei 2019 door Katja in Bullet Journal / 0 Comments

Schrijft het op steenpapier net zo fijn als op papier gemaakt van bomen? Ik teste het uit!

Om te beginnen wil ik Heavy Stonepaper bedanken voor het sturen van twee notitieboeken in de kleuren zilver en antraciet. De cover ziet er al onwijs mooi uit. Het lijken allemaal kleine steentjes, maar wat vind ik van de rest van het notitieboek?

Heavy Stonepaper
“Steenpapier bestaat voor 80% uit steenafval en 20% uit gerecycled plastic (HDPE). Het steen, calciumcarbonaat, wordt gewonnen in steengroeven en tot poeder gemalen, waarna het voor de productie van steenpapier wordt gebruikt.” – Heavy Stonepaper

Heavy Stonepaper is als ik de website mag geloven scheurvast, waterafstotend en heb je een geweldig schrijfervaring wanneer je in het notitieboek schrijft. Dat ging ik met alle liefde uittesten.
Als eerste probeerde ik het te scheuren door hard in het boek te bladeren. Daarna probeerde ik het met opzet te scheuren. Ik kan melden dat dat super lastig was! Ik kreeg het niet makkelijk voor elkaar. Je moet het echt met opzet doen, wil je het papier in het boek scheuren.

Volgende proef: ik gooide een glas water er overheen. Ik had net iets geschreven met een pen en de Sakura Pigma Micron. Een heel klein beetje inkt liet los, maar ik veegde het weg en de tekst stond er nog. Wat me ook opviel was dat het papier niet dun werd of ging verpulveren. Het droogde snel op en het leek alsof er niets gebeurd was.

Stabilo
Vervolgens ging ik verschillende stiften, pennen en potloden uitproberen. Om te beginnen met het merk Stabilo. Al snel merkte ik dat ik minder hard hoefde te drukken om een mooie opvallende kleur op papier te krijgen. Steenpapier voelt zachter dan ‘gewoon papier, dus ik had geen idee hoe het schrijven erop zou zijn. De pennen en stiften glijden over het papier heen. Maar zou het met een potlood hetzelfde gevoel zijn? Ja! Ik had verwacht dat het meer zou schuren, maar totaal niet. De potlood glijdt ook over het papier heen.

Sakura
Met de Sakura moet ik wel wennen. deze pennen geven vrij veel inkt af. En steenpapier neemt het vocht minder goed op dan papier gemaakt van bomen. Ik hoef nog minder hard te drukken om het gewenste effect te krijgen.
Zoals je kan zien op de foto is de gelly roll metallic pen wel een beetje uitgelopen. Die geven dan ook wel heel veel inkt af en kon daarom totaal niet opdrogen.

Crayola Supertips
Deze stiften drukken bij niet al te dik papier al snel door. Wat me meteen opviel toen ik de supertips gebruikte was de felle kleur die meteen van het papier afkomt. Ik vind dat deze stiften onwijs goed tot hun recht komen op steenpapier. Eigenlijk nog mooier dan op papier gemaakt van bomen.

De stiften ghosten wel op de achterkant, maar het stoort niet zoals wat doordrukken wel zou doen. Ik heb ook geprobeerd om vaker op dezelfde plek te stiften, maar doordrukken doet het niet.

Eindoordeel
Ik ben blij verrast met de kwaliteit van het notitieboek. Zodra mijn huidige bullet journal vol is, dan ga ik over op de Heavy Stonepaper notitieboek. De kleuren zien er prachtig op uit en ik vind het ook fijner schrijven op dit papier dan op ander papier. Het enige nadeel vind ik aan dit boek is dat het iets zwaarder is dan een ‘gewone’ notitieboek. Maar wel mooi dat notieboek een lus heeft voor je pen en een mapje achterin.

De komende tijd zal ik vaker blogposten plaatsen over Bullet Journals, dus als je een vraag hebt over de notitieboeken van Heavy Stonepaper stel ze vooral hieronder en ik zal ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Daarnaast zal ik ook een review plaatsen wanneer ik het notitieboek al even gebruik.

Liefs,

De notitieboeken heb ik ontvangen in samenwerking met Heavy Stonepaper. Deze review/blogpost bestaat alleen uit mijn eigen persoonlijke mening.

Tags: , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.