Road to Riverdale #1

Gepost op 10 augustus 2017 door Katja in Boeken / 0 Comments

Road to Riverdale

 

Titel: Road to Riverdale

Verschenen: januari 2017

Pagina’s: 144

Uitgever: Archie Comics

Waardering: 4/10

In the past two years, the little town of Riverdale has changed in a number of amazing ways. The entire Archie universe has been given a fresh coat of paint and it’s only getting bigger and better from here. Road to Riverdale presents to readers all of the first issues of each of our new series so far, including Archie, Jughead, Betty and Veronica, Josie and the Pussycats, and Reggie & Me, timed to the release of the brand new CW series Riverdale.

This graphic novel features riveting stories and dazzling artwork from superstar writers and artists like Mark Waid, Adam Hughes, Marguerite Bennett, Fiona Staples, Chip Zdarsky and much more. You won’t want to miss out on this one-of-a-kind collection that shines the spotlight on the New Riverdale, and serves as the ultimate guide for both new readers and long-time fans.

Ik was al een tijde benieuwd naar de comics waar de hit tv-serie Riverdale op gebaseerd is. Toen ik een kortingscode ontving van Book Depository besloot ik om de comic toch maar te bestellen. Maar of de comic een succes was?

Oké, je hebt het waarschijnlijk al gezien. Ik gaf dit boek een 4 uit 10. Waarom? Het boek begint met een strip van Archie (de comic is opgebouwd uit verhalen van verschillende personages). Super slim, want hij is de hoofdpersonage. Daarnaast voelt de eerste strip ook echt als een mooi instapmoment in het verhaal. Je leert zo een paar personages kennen en voor wie Riverdale totaal niet kent is het ook een mooi begin om te lezen. Daarna volgende de verhalen van de andere personages en dat is waar de problemen beginnen. De verhalen sluiten totaal niet op elkaar aan. Het gaat van hot naar her en zelfs ik, wie naar Riverdale de tv-serie kijkt begrijpt er niets meer van.

Er zit helaas geen duidelijke lijn in de verhalen die bij elkaar zijn gevoegd in deze bundel. Jammer, maar hé als de verhalen die gekozen zijn leuk zijn wat maakt het dan uit? Tja, dat is het ‘m dus. Ik vroeg me echt dingen af tijdens het lezen van de verhalen. Laat ik het zo zeggen, de comics bevatten heel wat fantasy en dat zie je niet terugkomen in de tv-serie. Dus ik was licht gezegd verrast.

Ik kan oprecht melden dat ik tv-serie veel en veel leuker vind. Op één punt na. Betty is in de strips echt een stoere chick en dat mist een beetje in de tv-serie. Maar goed, terug naar de punten waarom ik de tv-serie beter vind. De meiden zijn echt sterke heldinnen. Er zitten meer gekleurde mensen in. Het viel mij tijdens het lezen van deze comic op hoe wit deze wereld is… Over het algemeen is de tv-serie behoorlijk wat sterker met name de verhaallijnen.

Misschien komt het doordat ik de geschiedenis van de comics niet ken. Maar deze bundel is juist samen gesteld voor de tv-serie Riverdale fans, om meer te begrijpen van de geschiedenis van Riverdale. En dan moet ik helaas bekennen dat is ik deze comic bundel niet bepaald representatief vind.

Wat vind jij van Riverdale (comic en of tv-serie)?

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.