Seeker – Arwen Elys Dayton

Gepost op 6 augustus 2015 door Katja in Boeken / 4 Comments

Seeker (Seeker #1) – Arwen Elys Dayton

Titel: Seeker

Auteur: Arwen Elys Dayton

Verschenen: mei 2015

Pagina’s: 384

Uitgever: Van Goor

Waardering: 6/10

Ik wil uitgeverij Van Goor bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Quin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om een Zoeker te worden. In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat. Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Sinds afgelopen herfst keek ik al uit naar ‘Seeker’, één van de vertegenwoordigsters van de uitgeverij maakte mij razend enthousiast. Ik hoopte zo dat ik een nieuwe heldin aan mijn lijst kon toevoegen. Maar toen las ik op veel verschillende andere blogs wat mindere recensies. En vanaf dat moment durfde ik eerst niet in het boek te beginnen.

Toch moest er een moment komen dat ik mij waagde aan het verhaal en het begon meteen goed. Schotland! Het verhaal speelt zich voor een groot deel af in Schotland en daar werd ik razend enthousiast over.

Maar naarmate ik verder las werd ik steeds minder enthousiast over het verhaal. Toen ik bij bladzijde 80 was begon ik mij af te vragen of er nog iets spannends ging gebeuren. Het verhaal heeft lang nodig om opgang te komen. Ik vermoed dat dit ook deels komt doordat het verhaal vanuit vier perspectieven wordt vertelt. Ik had liever gehad dat ze de focus hadden gelegd op maximaal twee mensen.

Ik had daardoor moeite om mij te kunnen binden aan één van de hoofdpersonages. Ondanks dat de personages vrij diepgaand zijn. Daarnaast vond ik de wereld niet goed uitgewerkt, aangezien er zoveel aandacht werd besteed aan de personages. Ik had graag meer willen weten over de gewoontes, het ritueel en de geschiedenis van de zoekers.

Eén personage wist mij wel te verrassen en dat was de Jonge Vrees. Zij liet mij echt verstelt staan en ik had graag meer van haar kant willen lezen. Daarnaast had ik ook meer willen weten over hoe Quin de wereld ervaarde. Wanneer het verhaal alleen vanuit deze twee personages was verteld vermoed ik dat het verhaal al een stuk vlotter las. Ik had namelijk echt moeite om het boek steeds op te pakken.

Conclusie, ik had te veel verwacht van het boek. Het concept van het verhaal vind ik erg leuk. De schrijfstijl is prachtig, maar ik mis wel een uitgewerkte wereld en iets meer vaart in het verhaal. Ik hoop dat het vervolg mij beter weet te overtuigen.

Heb jij ‘Seeker’ al gelezen? 

Liefs,
header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


4 responses to “Seeker – Arwen Elys Dayton

  1. Ik heb Seeker van de bieb gehaald, dus binnenkort zal ik het wel oppakken. Mijn verwachtingen zijn niet super hoog, dus misschien is dat een voordeel en weet het me te verbazen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.