Seizoen van de heks – Sarah Rees Brennan

Gepost op 17 maart 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Het is de zomer voor haar zestiende verjaardag, Sabrina Spellman weet dat haar wereld op het punt staat te veranderen.

Titel: Seizoen van de heks
Auteur: Sarah Rees Brennan
Vertaler: Gerdien Beelen
Verschenen: januari 2020
Pagina’s: 288
Uitgever: Volt
Waardering: 6/10

Bedankt uitgeverij Volt voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Het is de zomer voor haar zestiende verjaardag, Sabrina Spellman weet dat haar wereld op het punt staat te veranderen. Haar leven bestaat uit het bestuderen van magie en toverspreuken, rondhangen met vrienden en naar de film gaan met haar vriendje Harvey Kinkle.
Nu de tijd in de ‘normale’ wereld langzamerhand op aan het raken is, beseft ze dat het achterlaten van haar vrienden veel moeilijker is dan ze had verwacht. Al helemaal nu ze niet meer precies weet wat Harvey voor haar voelt. Wanneer haar nicht Ambrose voorstelt om een spreuk uit te spreken die zijn ware gevoelens voor haar zullen onthullen gaat het helemaal mis. Een mysterieuze bosgeest bemoeit zich met de spreuk en alles begint averechts te werken.
Sabrina heeft zich altijd al aangetrokken gevoeld tot de macht van de magie. Toch begint ze steeds meer te twijfelen of haar magie haar niet het verkeerde pad op leidt. Zal ze ervoor kiezen om het pad van het licht te verlaten om het pad van de nacht te volgen?

Dit boek heb als recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Volt. Met reden, want ik ben dol op Sabrina! De Netflix show vind ik heerlijk om te kijken en ik kan stiekem niet wachten op het volgende seizoen. Gelukkig had ik dit boek om te lezen. Seizoen van de heks is een prequel van de Netflix show. Maar vind ik het boek net zo goed als de show?

Dit boek speelt zich een maand voor het eerste seizoen van de Netflix show af. Het lijkt me behoorlijk gek om als auteur al in een bestaande wereld te moeten werken. In het begin had ik het idee dat de auteur nog even moest wennen dat ze de wereld niet zelf kon vormgeven. Je merkt daardoor ook als seriekijker dat het boek en de serie niet geheel op elkaar aansluiten. Niet gek, want een verhaal in een boek is immers anders dan op een tv-scherm. Toch stoorde het me wel een beetje dat de personages niet altijd overeen kwamen.

Wat ik wel erg tof vind is dat de auteur het verhaal niet alleen vanuit het persepctief van Sabrina heeft verteld. Dat gebeurt namelijk ook niet in de serie. Als je het boek vast houd dan kan je het ook zien. Witte bladzijden worden afgewisseld door zwarte bladzijden. De witte bladzijden zijn vanuit het perspectief van Sabrina en de zwarte bladzijden voornamelijk door andere mensen. Bij de zwarte hoofdstukken las je ook meer achtergrondverhalen. Ik had namelijk al wat vraagtekens gezet bij de Netflix show over hoe sommige verhaallijnen in elkaar zaten of sommige dingen was ik simpelweg vergeten. Het was fijn om dat te kunnen lezen in dit boek.

Nadat ik na een aantal hoofdstukken gelukkig toch helemaal in het verhaal zat, las ik het boek ook zo uit. De auteur heeft me ervan overtuigd dat dit een mooie prequel is om te lezen voor de serie aan. Daarover gesproken. Dit boek leest ook als een aflevering of twee voor de serie aan. Er zitten wel een paar grappen in die worden herhaald in de Netflix show, maar voor de rest was het verhaal goed voor twee afleveringen op zich.
De schrijfstijl was vrij simpel waardoor ik dan ook snel in het verhaal zat en het boek vervolgens ook snel uitlas. Mijn favoriete hoofdstukken waren dan ook de zwarte hoofdstukken. Daarin werd er meer verteld over de bewoners van Greendale en ontvang je als lezer achtergrondinformatie die je niet ziet in de tv-show.

Dit is niet mijn lievelingsboek, maar ik vind het wel een leuke en waardige toevoeging bij de serie. Juist door de achtergrondinformatie en doordat ik verschillende personages (in de show) nu in heel ander daglicht zie.
Wel kan ik het aanraden om dit boek te lezen voordat je naar de Netflix serie gaat kijken. Ik denk dat het dan veel spannender is. Voor de rest is het een heel toegankelijk boek. Er zitten wel een paar spannende en horror achtige dingen in het verhaal, maar voor de rest is het gewoon een fijn boek om te lezen waarbij je niet veel hoeft na te denken.

Liefs,

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.