Series bingewatchen 2021 | The Friday Five

Gepost op 15 januari 2021 door Katja in tv-serie / 4 Comments

TheFridayFive

Deze keer geen top 5 in boeken, maar in series! Ook in 2021 komen er series online waar ik enorm naar uitkijk.

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: series die ik in 2021 wil bingewatchen.

Trailer van seizoen 1

Dickinson seizoen 2
Emily Dickinson. Poëet. Dochter. Een rebel. In een coming-of-age story is Emily vastbesloten om ‘s werelds beste poëet te worden. Elke aflevering staat in het teken van een ander gedicht van Emily Dickinson. Ik had geen idee hoe ze dat wilden verwerken. Op de beat van popmuziek, goudenletters die in beeld verschijnen en een fantastische voice over van de acteur Hailee Steinfield (Emily Dickinson). Het was alles wat ik niet had verwacht. Als iemand die een purist is wist ik eerst ook niet wat ik ervan moest vinden. Totdat ik de verbanden begon te zien. Verbanden tussen nu en toen.
Daarnaast laten ze zien hoe gek, waanzinnig en misschien soms wel absurd hoe de gedachten van Dickinson werkten. Het verhaal wordt verteld vanuit het hoofd van Emily en juist dat maakt het verhaal zo ontzettend levendig. Ik liet het zijn van een purist daarom volledig varen om zo te kunnen genieten van een waanzinnig goede productie.
Het eerste seizoen was dus absoluut genieten en je kan mijn volledige review hier lezen. Nu op naar seizoen 2!

Shadow and Bone
Nog even wachten tot april, maar dan verschijnt eindelijk de Grisha Verse op het doek! Alle boeken die onderdeel zijn van de boekenseries zullen ook onderdeel worden van de Netflix serie en ik kan echt niet wachten. Gelukkig kan ik wel beginnen met de Grisha Verse te herlezen.

Riverdale seizoen 5
Waar gaat het heen met deze serie? Het script is niet mijn favoriet, maar gelukkig maakt het acteerwerk van een aantal acteurs het nog steeds leuk voor mij om er naar te kijken. Ik ben ook erg benieuwd hoe ze het verhaallijn gaan aanpakken, want door de huidige staat van de wereld moest het een en ander worden aangepast.

Trailer van seizoen 1

Chilling Adventures of Sabrina seizoen 4 
Op de valreep van 2020 kwam het vierde seizoen uit, maar ik had toen nog niet de kans gekregen om het te gaan kijken. Nou ja, ik vond het eigenlijk ook niet erg passend voor de tijd van het jaar. Dat gezegd hebbende… waarom hebben zo ontzettend veel YA tv shows een duister randje? Oké, geen randje, het is een grote emmer vol duisternis en ik vind dat onwijs jammer.
In ieder geval, dit is het laatste seizoen van CAOS en ik ga er met niet te veel verwachtingen in. Ik wil het einde graag zien om te weten wat er precies gaat gebeuren, maar voor de rest vind ik het helaas een te dramatische serie.

Trailer van seizoen 1

The Good Doctor seizoen 4
Dit is een geheel andere serie dan de andere series in mijn rijtje. Maar zeker de moeite waard om te kijken voor een groot publiek. Normaal ben ik totaal niet van series die zich in een ziekenhuis afspelen (sorrynotsorry). The Good Doctor gaat om meer dan de werkvloer en ik vind die verhaallijnen erg boeiend.

Welke serie ben jij van plan om te gaan bingewatchen dit jaar?

Liefs,


Anderen die meedoen met The Friday Five:

Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan

Tags: , ,


4 responses to “Series bingewatchen 2021 | The Friday Five

 1. Sabrina eindigt echt op verschrikkelijke wijze af, echt zeer jammer… Ik vind het knap dat je nog Riverdale kijkt, ik stopte ermee toen we begonnen met seizoen 4 omdat we het zo belabberd vonden :’) Ik kijk wel enorm uit naar de Grisha serie!

 2. Ik heb veel lyrische verhalen gehoord over de Grisha serie, maar misschien moet ik eerst eens beginnen met het lezen van de boeken. Ze stonden al op mijn lijstje, maar daar staan al zo veel boeken :p. De eerste serie die je noemde klinkt trouwens ook heel interessant!

  • Katja

   Ja, de Grisha is echt fantastisch! Vind ik tenminste, maar er zijn genoeg mensen die het minder leuk vinden. Het is een beetje a love it or hate it situatie.
   Dickinson is echt heel anders dan andere series. Ook een beetje een hate it or love it situatie.
   Maar voor beide geldt dat het zeker de moeite waard is om het te gaan zien/lezen. Wie weet of het je aantrekt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.