Sneeuw als as – Sara Raasch

Posted on March 23 2017 by Katja in Boeken / 0 Comments

Sneeuw als as (Snow Like Ashes, #1)

 

Titel: Sneeuw als as

Auteur: Sara Raasch

Verschenen: januari 2017

Pagina’s: 384

Uitgever: Harper Collins

Waardering: 9/10

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn.

Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

Als eerste wil ik de cover bespreken. Ik vind de cover van de Amerikaanse editie erg mooi en ik ben blij dat Harper Collins Holland die heeft overgenomen. Maar ze hebben de cover wel iets extra’s meegegeven zoals een folielaagje en 3D letters.

Het boek zelf is al even fantastisch als het omslag. Aangezien het een fantasy boek is en ik op het moment meer in de mood ben voor contemporary vroeg ik mij af of ik het boek wel zo leuk zou vinden. Niets was minder waar. Ik vond dit boek werkelijk fantastisch! Het boek is rustig opgebouwd, waardoor je de personages één voor één goed leert kennen. Maar ook de geschiedenis wordt langzaam ontrafeld. Het hele boek lang was het alsof ik steeds een puzzelstukje ontving, met elk puzzelstukje die ik kreeg dacht ik dat de puzzel af was. Maar elke keer weer kreeg ik een nieuw puzzelstukje. Werd ik verrast door een plottwist en zat ik te genieten van een heldin van een hoofdpersonage.

Meira, de hoofdpersonage. Zij is echt een kick-ass heldin. Maar dat niet alleen. Op mij kwam ze ontzettend geloofwaardig over. De manier hoe zij de dingen aan pakte, wat ze zei, maar ook juist de dingen wat ze alleen dacht. Ik ben mij aan Meira gaan hechten, maar ook aan de andere personages, zoals Theron en de heerlijke opborrelende rivaliteit tussen hem en Mather. En nee, het is niet een soort liefdesdriehoek die tandenknarsend is.

Ik heb onwijs genoten van Sneeuw als As. Het heeft een verhaal met een geloofwaardig hoofdpersonage waar je je makkelijk in kunt verplaatsen. Het boek is heerlijk leesbaar met een origineel verhaal, leuke personages en een interessant verhaallijn. Ik kan het boek echt aanraden en zelf kijk ik al uit naar deze zomer wanneer het tweede boek zal verschijnen.

Liefs,


Tags: , , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.