Storm & Stone – Joss Stirling

Gepost op 8 april 2015 door Katja in Boeken / 1 Comment

Storm & Stone

Titel: Storm & Stone

Auteur: Joss Stirling

Verschenen: mei 2014

Pagina’s: 380

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 9/10

Ik wil Blossom Books bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar. 

Storm & Stone speelt zich af achter de muren van een exclusieve kostschool, maar het gaat er niet bepaald netjes aan toe. Schandalen, corruptie en samenzwering: Raven Stone heeft in de gaten dat er iets goed mis is op haar school. Onverklaarbare verdwijningen, liegende leraren en wat is er toch met de mysterieuze Kieran Storm? Raven wordt meegetrokken in de problemen die deze ontzettend slimme en drop dead gorgeous jongen overal lijkt te veroorzaken. Kan ze een jongen vertrouwen over wie ze bijna niets weet? Ze zal wel moeten…

Ik heb de Soulmates-serie van Joss Stirling met veel plezier gelezen op aanraden van Myrthe, aangezien ik zo dol ben op reizen. Met name de steden London en Venetië vind ik geweldig, als je de boeken hebt gelezen dan zal je vast begrijp wat ik bedoel.

Nadat ik de Soulmates-serie letterlijk had verslonden moest ik helaas nog even wachten totdat de nieuwe serie uitkwam, die ik ook in een ruk uitlas. Alle ingrediënten voor een spannend boek vol actie en liefde zitten er in.

Ik kreeg in het begin medelijden met Raven, omdat zij zo het zwarte schaap van de school lijkt, maar zich niet op haar kop laat zitten. Ik houd wel van dat soort moedige personages. Ik kon mij goed met haar identificeren in hoe ze dingen aanpakt, doordacht maar ook vol overgave. Heerlijk, vooral nadat ik een aantal gave boeken had gelezen maar helaas met een minder leuk hoofdpersonage.

Het hele boek door zat er een spanning in waardoor ik door bleef lezen. Je wordt meegesleurd en wordt gegarandeerd verliefd op een fictieve karakter. Met name de romance stukje zat dezelfde spanning in die ook terug te vinden zijn in de Soulmates-serie, maar saai wordt het niet. Joss heeft het op een totaal andere manier weten te verpakken. Waardoor je niet iets leest wat je al hebt kunnen lezen in haar voorgaande boeken.

Ik heb genoten van het begin tot het eind. Het laatste hoofdstuk waarin nog dingen worden uitgelegd vond ik zeker van waarde hebben. Ik kreeg net als bij Het Vonnis het fijne gevoel aan het einde. De 2 perspectieven waaruit je het verhaal leest vond ik erg goed werken in dit boek. Het zorgde ervoor dat ik net even wat meer wist over het verhaal, zonder dat alles voorgekauwd werd.

Naast het element van een kostschool waar ik al fan van ben, zat er ook een heel ander element in die ik niet zag aankomen. Met name doordat ik geen andere recensies heb gelezen over het boek voor ik Storm & Stone ontving. Dat nieuwe element was ontzettend tof, toegegeven dat daar ook wat inzit bij de Soulmates-serie. Maar in deze serie komt het meer naar voren. Nee, ik ga niet vertellen (typen) wat het is. Kom daar zelf maar achter, laat je verrassen door Raven, de gebeurtenissen en vergeet niet om je ogen uit te kijken naar een nieuwe fictieve crush!

Deze zomer zal deel 2 uitkomen bij Blossom Books, daar kijk ik nu al naar uit!

Ben jij al fan van de boeken van Joss Stirling? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


One response to “Storm & Stone – Joss Stirling

  1. Ik heb er nu nog geen tijd voor, maar denk dat ik het boek tezijner tijd ook zeker zal kopen 😀 (misschien wanneer deel 2 er ook is en ik lekker achter elkaar door kan lezen :P)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.