Stuur een kaart met de feestdagen!

Gepost op 26 november 2020 door Katja in Creatief / 0 Comments

Een kaart sturen met de feestdagen en op andere dagen vind ik ontzettend leuk! In deze blogpost lees je hoe ik mijn Kerstkaarten voor 2020 maakte.

Vorig jaar koos ik ervoor om mijn kerstkaarten te knutselen, maar dit jaar werd ik door Fotofabriek gevraagd of ik de kaarten digitaal wilde maken. Heel anders, maar ook ben ik blij dat dit jaar mijn vingers niet onder de lijm en glitter zitten, haha.

Kerstkaarten maken is erg makkelijk dankzij de online editor van Fotofabriek. Ik besloot om twee sets van enkel A6 kaarten te ontwerpen. Aangezien niet iedereen in mijn omgeving Kerst viert, wilde ik de kaarten vrij neutraal houden. Maar voor wie los wilt gaan, kan dat!
Je kan kiezen uit de vele ontwerpen en die bewerken met foto’s, teksten en plaatjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

It’s the Season
Toen ik dit ontwerp zag kreeg ik enorme Gilmore Girls vibes! Deze kaart had voor de achterkant al een ontwerp klaar staan, maar ook dat kan je aanpassen. Erg fijn dat er al een stapel kerstkaarten is klaar “geschreven”.
Je hebt de keuze uit een flinke hoeveelheid lettertypes, daarnaast kan je het ook opleuken met plaatjes zoals de kerstboom die je rechtsonder op de kaart ziet.

May You’re Days Be Merry & Bright
Liever met de hand een persoonlijke boodschap schrijven? Dat kan ook. Bij dit ontwerp vind ik het leuk dat de achtergrond op de voorkant ook de achtergrond is op de achterkant van de kaart. Het geeft meteen wat meer kleur. Ondanks dat er ook enveloppen met de kaartensets worden verzonden, zou je het bij deze set eventueel niet hoeven doen aangezien dit ontwerp adresregels op de achterkant heeft.

Elk jaar weer vind ik het super leuk om Kerstkaarten te maken, vervolgens te versturen en ook om kaarten te ontvangen. Ik hang ze dan op in de kamer aan een slinger met leuke wasknijpers. Ziet er meteen feestelijk uit!

Wil jij ook je eigen kaarten maken dit jaar? Bezoek dan zeker Fotofabriek.nl en zie de hoeveelheid mogelijkheden met hun online editor.

Liefs,

De Kerstkaarten heb ik ontvangen in samenwerking met Fotofabriek.nl. Deze review/blogpost bestaat alleen uit mijn eigen persoonlijke mening.

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.