TBR April 2018

Gepost op April 5 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

Voor deze maand heb ik een zeer uiteenlopende TBR opgesteld. Van non-fictie tot fantasy, van contemporary tot steampunk. Kijk je mee? 

Cinder – Marissa Meyer

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Cinder is gebaseerd op het sprookje van Assepoester en het eerste deel van The Lunar Chronicles.

Eerste boek die aan het lezen ben in april is Cinder. Het heeft lang geduurd voordat ik het boek daadwerkelijk oppakte. Waarom? Het verhaal klonk wel leuk, maar ik was bang dat het niets voor mij zou zijn. En o, wat zat ik daar fout! Ik vlieg namelijk door het boek heen. En ik kan niet wachten om nu meteen verder te gaan met lezen.

Children of Blood and Bone – Tomi Adeyemi

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.

Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand…

Ik hoor al veel mooi verhalen over dit boek en ik kan niet wachten om het boek zelf te gaan lezen voor YALFest 2018! Hoe tof is het dat we dan de kans krijgen om de auteur te ontmoeten? Ik kijk er in ieder geval al naar uit.

The Falconer – Elizabeth May

She’s a stunner.
Edinburgh, 1844. Eighteen-year-old Lady Aileana Kameron, the only daughter of the Marquess of Douglas, has everything a girl could dream of: brains, charm, wealth, a title—and drop-dead beauty.

She’s a liar.
But Aileana only looks the part of an aristocratic young lady. she’s leading a double life: She has a rare ability to sense the sìthíchean—the faery race obsessed with slaughtering humans—and, with the aid of a mysterious mentor, has spent the year since her mother died learning how to kill them.

She’s a murderer.
Now Aileana is dedicated to slaying the fae before they take innocent lives. With her knack for inventing ingenious tools and weapons—from flying machines to detonators to lightning pistols—ruthless Aileana has one goal: Destroy the faery who destroyed her mother.

She’s a Falconer.
The last in a line of female warriors born with a gift for hunting and killing the fae, Aileana is the sole hope of preventing a powerful faery population from massacring all of humanity. Suddenly, her quest is a lot more complicated. She still longs to avenge her mother’s murder—but she’ll have to save the world first.

Over minder dan een maand zit ik in het vliegtuig naar Schotland!!! Ik heb veel zin om rond te dwalen in het mooie Edinburgh. Ik wil graag een YA boek lezen die zich afspeelt in deze stad. Zodat ik de stad alvast kan zien door andermans ogen.

Onthoud dit als je verdrietig bent – Maggy van Eijk

Maggy worstelt. Soms met het leven maar vooral met zichzelf. Naast haar leven als jonge vrouw in hartje Londen – met bijbehorend sprankelend leven – stuitert ze van paniekaanval naar zelfbeschadiging en van depressie naar overmatig drinken.

Maar, tegenwoordig heeft ze een gereedschapskist vol handvatten die haar helpen staande te blijven als haar hoofd op hol slaat. Zo weet ze waar ze het beste kan huilen in het openbaar (in een bikramyogales bij een zelfscankassa of achter in een Uber), waar ze blij van kan worden (een te gekke band ontdekken op Spotify, honden knuffelen en een opgemaakt bed) en waar ze het gevoel van krijgt dat ze leeft (haar nagels in een neonkleur lakken, zoute drop eten en de handstand doen).

Van uitgeverij Het Spectrum kreeg ik dit boek toegestuurd. Tegenwoordig vind ik het erg fijn om non-fictie boeken af te wisselen met fictie. Ik heb al een stukje in het boek gelezen en ik moet zeggen dat ik op een positieve manier verrast ben door de schrijfstijl.

It Only Happend in the Movies – Holly Bourne

Audrey is over romance. Since her parents’ relationship imploded her mother’s been catatonic, so she takes a cinema job to get out of the house. But there she meets wannabe film-maker Harry. Nobody expects Audrey and Harry to fall in love as hard and fast as they do. But that doesn’t mean things are easy. Because real love isn’t like the movies…

The greatest love story ever told doesn’t feature kissing in the snow or racing to airports. It features pain and confusion and hope and wonder and a ban on cheesy clichés. Oh, and zombies… YA star Holly Bourne tackles real love in this hugely funny and poignant novel.

Ik ben dol op Bourne haar schrijfstijl en ik kijk enorm uit om haar laatste boek te gaan lezen. Ik weet niet of het deze maand nog wel gaat lukken, aangezien ik al vrij veel dikke boeken lees deze maand (ik moet ook veel boeken voor school lezen). Maar we zullen het zien en anders schuif ik dit boek een maand op.

Welke boeken ben jij van plan om deze maand te gaan lezen? 

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.