TBR April 2019

Gepost op 6 april 2019 door Katja in Boeken / 0 Comments

In maart had ik niet mijn beste leesmaand. Ik heb niet veel boeken gelezen, maar ik mocht wel een aantal manuscripten lezen voor mijn bedrijf. En nu, wat ga ik lezen in april?

One of us is lying – Karen M. McManus
The Breakfast Club meets Pretty Little Liars, One of Us Is Lying is the story of what happens when five strangers walk into detention and only four walk out alive. Everyone is a suspect, and everyone has something to hide.
On Monday afternoon, five students at Bayview High walk into detention.
Bronwyn, the brain, is Yale-bound and never breaks a rule.
Addy, the beauty, is the picture-perfect homecoming princess.
Nate, the criminal, is already on probation for dealing.
Cooper, the athlete, is the all-star baseball pitcher.
AndSimon, the outcast, is the creator of Bayview High’s notorious gossip app.
Only, Simon never makes it out of that classroom. Before the end of detention, Simon’s dead. And according to investigators, his death wasn’t an accident. On Monday, he died. But on Tuesday, he’d planned to post juicy reveals about all four of his high-profile classmates, which makes all four of them suspects in his murder. Or are they the perfect patsies for a killer who’s still on the loose?
Everyone has secrets, right? What really matters is how far you would go to protect them.

In maart had ik helaas geen tijd meer om dit boek te kunnen lezen. Ik doe deze maand een nieuwe poging. Ook omdat het al zeer binnenkort weer YALFest is!

Gewist – Teri Terry
Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren.
Ze is Gewist.
Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?


Mijn huisgenoot had dit boek in een dag uit, niet veel later zag ik dat Joost van de blog Nerdygeekyfanboy dit boek ook enorm snel uit had. Ik ben enorm benieuwd of ik ook zo snel door het boek heen ga. In ieder geval wil ik de uitgeverij bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar. Ik kan niet wachten om de auteur te ontmoeten op YALFest!

Ingesloten – Samira Ahmed
‘Ik leef niet meer volgens een kalender, ik kijk niet meer naar data. Er is alleen toen en nu. Er is alleen wat we ooit waren, en wat we geworden zijn.’
De zeventienjarige Layla Amin en haar ouders worden ’s avonds overvallen door een militaire eenheid die hen meeneemt naar een interneringskamp voor Amerikaanse moslims. Met behulp van haar vriendje buiten het kamp, haar nieuwe vrienden in het kamp en een onverwachte bondgenoot vecht Layla voor haar vrijheid, en begint langzaam maar zeker een revolutie tegen de directeur van het kamp.


Ik was in de boekhandel wat aan het rondneuzen en toen zag ik dat dit boek er net werd neergelegd. Yes, het laatste boek die ik nodig was voor YALFest!

Feministen dragen geen roze en andere leugens
Feministen hebben okselhaar, haten mannen en mogen geen lippenstift op, toch? Niet helemaal.
In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) vertellen meer dan vijftig vrouwen – van Hollywoodactrices tot tieneractivisten – hun verhaal, aangevuld met een aantal bijdragen van toonaangevende Nederlandse feministen. Dit is een inclusief boek dat de online beweging verbindt met academische denkers, en waarin alle soorten feminisme worden beschreven.


Wat heerlijk om zo nu en dan even een essay te lezen. Heerlijk echt zo’n boek om te lezen onder genot van een kop thee voor wanneer je maar even de tijd hebt. Bedankt uitgeverij Blossom Books voor het sturen van dit exemplaar.

Welke boeken ga jij lezen deze maand? Zelf ben ik Normale mensen aan het lezen, omdat ik een ander boek wilde lezen dan een YA.

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.