TBR April 2023

Gepost op 3 april 2023 door Katja in Boeken / 0 Comments

April’s TBR bestaat uit verschillende genres en talen, van Duits tot Nederlands tot Engels!

De meisje – Jaouad Alloul
Als kind wil Idriss een meisje zijn. Dat zou alles oplossen, volgens hem. Hij zou jurken kunnen dragen, en hoge hakken. En hij zou gewoon verliefd mogen zijn op jongens. Elke avond bidt hij tot god om genezing. Elke morgen is alles nog altijd zoals het was.
Op 20-jarige leeftijd trekt hij de deur achter zich dicht en stapt hij een nieuwe wereld in. Weg van huis, weg van God. Op zoek naar zichzelf.

De uitgeverij contacteerde me over dit boek en het sprak mij meteen aan. Ik had gehoopt dat ik dit boek al gelezen had in maart, maar helaas dat ging niet door, dus doe ik nu begin april een nieuwe poging!

My Happy Marriage, Vol. 2 – Akumi Agitogi, Rito Kohsaka, Tsukiho Tsukioka
[Flaptekst Vol. 1]
A “Cinderella”-inspired slow-burn historical romance with a paranormal twist set in Meiji-era Japan!
A browbeaten and mistreated daughter is cast out of her family home and sent to audition as a bridal candidate for the heir to one of the most powerful families in the land…
Considered nigh worthless for having failed to inherit the superhuman powers of the bloodlines into which she was born, Miyo Saimori lives her days unwanted and unloved.
She is treated as a servant by her half-sister who, unlike Miyo, is blessed with unusual powers, while her step-mother and very own father have little time or love for their eldest daughter.
Ultimately seen as nothing more than a nuisance and a drain on the family wealth, Miyo is packed off to the Kudo house as a bridal candidate for its heir, Kyoka Kudo.
But whispers abound about the Kudo clan, the most powerful in all the land. Still, will the allegedly cold and cruel house into which Miyo aims to marry prove much warmer than the family she left behind?

Een historische romance op z’n tijd kan ik zeker waarderen en toen ik hoorde van deze manga was ik meteen verkocht. En wat las ik de eerste volume vlot uit! Er zat nog niet echt romance in, het was eerder een verhaal ter opbouw voor de rest van de serie. Nu ben ik wel heel benieuwd naar het vervolg en waar het verhaal heen zal gaan. (Deze manga lees ik in het Duits.)

Why Raeliana Ended Up at the Duke’s Mansion, Vol. 2 – Whale (Visual Art), Milcha (Original author)
[Flaptekst Vol. 1]
Eunha Park thought she was getting another chance at life when she awoke in the world of a novel. The only problem? Raeliana McMillan, the character she was reborn as, is fated to be killed by her fiancé! For the sake of her survival, she comes up with an idea—get into a fake marriage with a man more powerful than her groom-to-be. But when that protection comes in the form of Noah Wynknight, the duke with a warm smile and cold heart, Raeliana realizes she might be a bit in over her head…She’s going to regret this plan, isn’t she?

Ik genoot enorm van de eerste volume, dat ik het liefst meteen door wilde lezen. Een manhwa leest op bepaalde vlakken anders dan een manga en ik moet zeggen dat manhwa’s mijn voorkeur hebben al heb ik er nog maar slechts één gelezen. Wellicht omdat ik dat van links naar rechts lees, maar ook omdat ik de manier van vertellen net iets prettiger vind in manhwa’s dan in manga’s. Desalniettemin geniet ik alsnog van manga’s. (Deze manhwa lees ik in het Duits.)

The Most Dazzling Girl in Berlin – Kip Wilson
After her eighteenth birthday, Hilde, a former orphan in 1930s Berlin, goes out into the world to discover her place in it. But finding a job is hard, at least until she stumbles into Café Lila, a vibrant cabaret full of expressive customers—and Rosa, the club’s waitress and performer. As the café and all who work there embrace Hilde, and she embraces them in turn, she discovers her voice and her own blossoming feelings for Rosa.
But Berlin is in turmoil. Between the elections, protests in the streets, and the beginning seeds of unrest in Café Lila itself, Hilde will have to decide what’s best for her future . . . and what it means to love a place on the cusp of war.

Een tijdje terug zag ik dit boek per toeval voorbij komen en toen ik hoorde dat het volledig in vers geschreven is, wist ik meteen dat ik het wilde gaan lezen! Daarnaast hoop ik het te gaan lezen voordat ik naar Berlijn ga. Het lijkt me super leuk om door dit boek alvast in de sfeer te komen.

Solitaire – Alice Oseman
My name is Tori Spring. I like to sleep and I like to blog. Last year – before all that stuff with Charlie and before I had to face the harsh realities of A-Levels and university applications and the fact that one day I really will have to start talking to people – I had friends. Things were very different, I guess, but that’s all over now.
Now there’s Solitaire. And Michael Holden.
I don’t know what Solitaire are trying to do, and I don’t care about Michael Holden.
I really don’t.

Als ik naar Berlijn ga, dan maak ik lange uren in de trein en ik heb besloten dat dit het boek is die ik mee ga nemen op die reis.

Welke boeken hoop jij te gaan lezen in april?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.