TBR Augustus 2018

Gepost op 7 augustus 2018 door Katja in Boeken / 2 Comments

Juli was niet de leesmaand die ik had verwacht. Ik heb volgens mij maar één boek uitgelezen? Mijn nieuwe functie ging voor en in de avonden lukte het me meestal niet om meer dan 5 bladzijden te lezen. Hopelijk wordt Augustus een betere leesmaand. Kijk je mee naar mijn TBR?

Body Positive Power – Megan Jayne Crabbe
Geluk heeft niets met je kledingmaat te maken.
We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat.
Ondersteund door resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken, pleit auteur Megan Jayne Crabbe met scherpe humor, een directe stijl en kick-ass houding voor een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikinibody-diëten niet meer bestaan en álle vrouwen van hun lichaam houden. Dit boek is een krachtige oproep tot actie en een gids tot het houden van jezelf.

Afgelopen maand liep ik door Winterswijk en ik een passeerde een paar boekhandels en toen bedacht ik me dat ik nog heel graag dit boek wilde. Ik volg de auteur denk ik al zo’n 2 jaar op Instagram en toen ik hoorde dat Blossom Books het boek zou gaan uitgeven, wilde ik perse wachten tot de Nederlandse editie uitkwam en wat is ‘ie mooi!

Alle Sterren – Marissa Meyer

Laat je betoveren door negen nieuwe verhalen

Hoe kwam Cinder in Nieuw Beijing terecht? Hoe werd Wolf een meedogenloze moordenaar? Waar komt Iko vandaan? Wanneer ontdekten lijfwacht Jacin en prinses Winter dat hun toekomst misschien anders zou worden dan verwacht?

Geheimzinnig, romantisch en verrassend: in Alle sterren kom je meer te weten over je favoriete personages in het Lunar Chronicles-universum.

 

Iko – Marissa Meyer
Na een roerige periode lijkt de vrede teruggekeerd op zowel de aarde als de maan. Maar Iko weet wel beter: ze jaagt op losgeslagen genetisch gemanipuleerde wolfsoldaten. Zij zwerven nog steeds rond en lijken gevaarlijker dan ooit. Iko moet daarnaast samenwerken met een knappe lijfwacht die alles haar tegenpool is en haar bovendien laat twijfelen over alles wat ze weet over liefde, loyaliteit en haar eigen menselijkheid.

Met fantastische illustraties van Douglas Holgate wordt de populaire wereld van The Lunar Chronicles op een nieuwe manier tot leven gebracht. IKO is het eerste deel in een graphic novel-serie en gaat verder waar Winter en Alle sterren ophielden.

Ik ben nog steeds helemaal in de mood voor de boeken van Meyer! Afgelopen juli heb ik geen boek van haar gelezen, maar deze maand kan ik niet wachten om teug te keren in de wereld van de Lunar Chronicles

Let’s focus – Marit Hilarius
Marit Hilarius is een jonge, succesvolle fotograaf die bekend staat om haar dromerige, magische foto’s. Op een begrijpelijk, toegankelijke manier vertelt ze je alles wat je moet weten als je zelf (professioneel) wilt leren fotograferen. Zonder technisch of saai te worden legt Marit je in vijf duidelijke hoofdstukken de beginselen van de fotografie uit. Perfect voor iedereen die graag iets met fotografie wil doen, maar geen wijs kan worden uit alle technische fotoboeken.

Ik wil eigenlijk meer gaan leren over fotografie, zodat mijn foto’s nog mooier worden. Ik vind bewerken zelf niet leuk om te doen. Het liefst wil ik dat foto’s al mooi zijn meteen nadat ik ze heb gemaakt. Hopelijk leer ik in dit boek nieuwe technieken.

Welke boeken staan op jouw TBR voor de maand augustus? 

Liefs,

Tags:


2 responses to “TBR Augustus 2018

    • Katja

      Wow, ik had het niet eens door tot dat jij het zei Joost! Hallo Blossom Books TBR. 🙂

      Oeh, je hebt een aantal leuke boeken weten te scoren in Londen. Ik kijk uit naar je recensies!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.