TBR December 2020

Gepost op 1 december 2020 door Katja in Boeken / 4 Comments

Read

Hallo laatste maand van het jaar! En wat een goed leesjaar dat het voor mij is met bijna 50 boeken gelezen.

Breaking Dawn – Stephenie Meyer
[Flaptekst Twilight]
Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat…

Door het nieuwste boek zit ik helemaal in de wereld van Twilight. Maar nog niet eerder heb ik de gehele serie gelezen. Voor het einde van dit jaar hoop ik daar verandering in te brengen. Het schiet al op want ik hoef nog maar één boek te lezen!

Het geschenk van Happiness – Holly Martin
[Flaptekst Het dorpje Happiness]
Willow, de hoofdpersoon in Het dorpje Happiness van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Yeah, het tweede deel uit de tweeluik verschijnt kort na het eerste deel. Gelukkig maar, want wat kan ik genieten van de verhalen van de auteur. Zolang als het verhaal duurt voelt het alsof ik even weg ben uit Nederland en vakantie vier in een kustplaats in Engeland, heerlijk genieten.

Alle sterren – Marissa Meyer
Laat je betoveren door negen nieuwe verhalen.
Hoe kwam Cinder in Nieuw Beijing terecht? Hoe werd Wolf een meedogenloze moordenaar? Waar komt Iko vandaan? Wanneer ontdekten lijfwacht Jacin en prinses Winter dat hun toekomst misschien anders zou worden dan verwacht?
Geheimzinnig, romantisch en verrassend: in Alle sterren kom je meer te weten over je favoriete personages in het Lunar Chronicles-universum. Een onmisbaar deel voor alle fans!

De IJzerstrijder – Julie Kagawa 
Mijn naam is Ethan Chase, en ik was er bijna geweest nadat mijn neef Keirran zijn zwaard in mijn buik stak. Wonderbaarlijk genoeg heb ik het overleefd, maar blijkbaar heb ik heel wat gemist terwijl ik bewusteloos was. De onzichtbare sluier, die de mensenwereld van de wereld van de fae scheidt, is heel even weggetrokken. Hoewel de mensen maar een glimp van Nimmernimmer hebben opgevangen, brak de pleuris uit! En met alle emoties die dat opriep, kon de Vergeten Koningin haar krachten terugkrijgen. Shit happens…

Beide boeken zijn één van de laatste delen in de die series. Voor 2020 was het mijn doel om veel series uit te lezen en het schiet enorm op.

A Curse So Dark and Lonely – Brigid Kemmerer
Cursed by a powerful enchantress to repeat the autumn of his eighteenth year, Prince Rhen, the heir of Emberfall, thought he could be saved easily if a girl fell for him. But that was before he turned into a vicious beast hell-bent on destruction. Before he destroyed his castle, his family, and every last shred of hope.
Nothing has ever been easy for Harper. With her father long gone, her mother dying, and her brother constantly underestimating her because of her cerebral palsy, Harper learned to be tough enough to survive. When she tries to save a stranger on the streets of Washington, DC, she’s pulled into a magical world.

Ik weet het, ik weet het. Dit boek is recent verschenen bij Blossom Books, maar dat was ver na dat ik het boek vorig jaar had gekocht en het nog niet bekend was dat het in het Nederlands uitgegeven zou worden. Dus de liefhebbers kunnen het boek ook in het Nederlands aanschaffen.
Voor de rest heb ik zin om een fantasy te lezen. Enorme bonus dat het gebaseerd is op een sprookje.

Welk boek ga jij sowieso lezen in de laatste maand van het jaar?

Liefs,

Tags: , , , , , , , , , ,


4 responses to “TBR December 2020

    • Katja

      Van de meeste mensen heb ik gehoord en ikzelf hebben Winter in één dag uitgelezen. Dat boek is namelijk zo spannend dat je ‘m snel uit zal hebben.
      Ik hoef alleen nog maar Alle Sterren, dus dat moet al helemaal snel gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.