TBR Februari 2019

Gepost op February 2 2019 door Katja in Boeken / 0 Comments

Eerste TBR van dit jaar die ik plaats! Dat komt doordat ik in januari te veel gaande had in mijn leven om me te kunnen focussen op lezen. Hopelijk wordt vanaf februari mijn leesjaar een stuk beter. Maar welke boeken ben ik van plan om te lezen?

Iskari – Kristen Ciccarelli 
In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Ik wil het er eigenlijk niet meer over hebben hoe vaak ik dit boek op mijn TBR heb gezet… Maar hé, ik ben er bijna doorheen. Nog zo’n 100 bladzijden en dan heb ik mijn tweede boek van het jaar uit. Ik heb dus een enorme inhaalslag te maken en dat is oké. Ik denk dat 2019 uiteindelijk wel een heel goed leesjaar gaat worden.

Don’t mention it – Estelle Maskame
De zeventienjarige Tyler heeft het goed voor elkaar. Hij heeft een eigen auto, een beeldschone vriendin en is populair op school. Maar vanbinnen is Tyler gebroken. En hij doet er alles aan om dat voor de buitenwereld verborgen te houden.
Tot die zomer waarin Eden in zijn leven verschijnt. Ze is direct, scherp en veel verleidelijker dan een stiefzus zou moeten zijn. Ze kijkt dwars door Tylers façade heen en ziet de kwetsbare jongen die hij eigenlijk is. En hoe closer Eden en Tyler worden, hoe meer de muur rondom Tyler afbrokkelt.

Eigenlijk heb ik best veel zin om straks Iskari af te wisselen met een luchtig boek. En het laatste deel uit een serie. Ik ben altijd zo ontzettend blij als ik een gehele serie uit heb gelezen.

Vervloekingen – Laure Eve
Het is niet eenvoudig om de brokstukken op te ruimen na de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar de Graces zijn vastbesloten om dat wel te doen. Wolf is terug na een mysterieuze verdwijning en de familie is zo blij, dat ze zich niet eens lijken af te vragen waar hij is geweest, of waarom ze opeens geplaagd worden door een massa problemen. Stroomuitval. Vreemde dieren. Rottend eten. Nare dromen.
Alleen Summer, de jongste Grace, kan het gevoel niet negeren dat er iets ontzettend mis is. Op een dag graaft ze in de achtertuin een prachtig versierde set kaarten op die de waarheid kan onthullen over wat er in het huis gaande is, maar niet voor niets. De kaarten zijn krachtig en beangstigend en Summers acties beginnen de hele stad te beïnvloeden. En dan is er nog haar vroegere beste vriendin River. Een gevaarlijk meisje dat teruggekomen is in Summers leven en dat meer weet van de verdwijning van Wolf…

Eindelijk het langverwachte vervolg op De Graces is uit! Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat, want het eerste deel had een behoorlijke cliffhanger.

Altijd een Parisienne waar je ook bent: Liefde, stijl & slechte gewoontes – Anne Berest, Sophie Mas, Adurey Diwan, Caroline de Maigret
Een handboek voor de vrouw die stiekem een Parisienne wil zijn. Voor elke vrouw in de 21e eeuw dus. Een gids over liefde, stijl en slechte gewoontes, maar ook over de Parijse kijk op cultuur, mode en hoe je te gedragen. Tips, columns, recepten en korte handleidingen wisselen elkaar af: van de basics tot je eigen slechte gewoontes, van durven lief te hebben tot tips voor in de stad zelf. Het boek bevat meer dan 80 foto’s en illustraties, de meeste van de auteurs zelf.

Al tijden was ik best wel benieuwd naar dit boek. Wat voor een verhaal het zal zijn of nou ja het is een non fictie boek. Tijdens het ontbijten lees ik graag non fictie en sinds kort is dit mijn to go boek terwijl ik een smoothiebowl aan het eten ben.

Welke boeken ben jij van plan om in februari te gaan lezen?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.