TBR Februari 2021

Gepost op February 1 2021 door Katja in Boeken / 4 Comments

Een maand vol fantasy boeken! Van nieuw tot een reread.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab
Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.
Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.
Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Om heel eerlijk te zijn was ik niet meteen onder de indruk van Schwab haar schrijfstijl tijdens het lezen van een van haar andere boeken. Ja, het was goed geschreven, maar voor mij persoonlijk miste er wat.
Inmiddels heb ik erg veel goede verhalen gehoord over haar nieuwste boek en aangezien de Nederlandse uitgeverij er een prachtige editie van heeft gemaakt, heb ik toch besloten om haar nieuwste boek aan te schaffen.

Ziel van het zwaard – Julie Kagawa
[Flaptekst Schaduw van de vos]
Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…
Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

Afgelopen maand heb ik negen boeken gelezen en dat is voor mijn doen best veel. Maar dit was het enige boek op mijn TBR van januari die ik niet heb gelezen, daarom doe ik deze maand een nieuwe poging.

Jager – Julie Kagawa
[Flaptekst Pupil]
Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.
Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

In januari las ik het tweede deel van de Talon serie, dus nu kan ik door naar het derde deel! Dit jaar is het een van mijn leesvoornemens om zo veel mogelijk series uit te lezen en het is nog vrij vroeg in 2021, maar het gaat zeker al de goede kant op.

Schim en schaduw & Dreiging en Duisternis – Leigh Bardugo
Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.
Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.
Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt
.

Aaaaaaah, de Netflix serie Shadow & Bone zal op 23 april uitkomen en ik kan absoluut niet wachten! Daarom heb ik besloten om de serie te gaan herlezen.

Lees jij graag fantasy? Zo niet, wat is dan jouw favoriete genre?

Liefs,

Tags: , , , ,


4 responses to “TBR Februari 2021

 1. Yes, ik lees graag fantasy. All time favourites zijn sowieso the Shadowhunter boeken. Momenteel ben ik veven into de thriller/crime-series met een bepaalde detective in de hoofdrol.

  • Katja

   Ah, wat leuk om te lezen Simone! Oehhh, een goede crime/thriller/mystery vind ik ook heerlijk. 🙂

 2. Oh ik vind fantasy echt super cool! En er zijn nog zo veel meer die ik wil lezen. De Grisha boeken wil ik ook graag snel een keer lezen. Ik lees nu de Samenspraak van Vogels van Ransom Riggs.

  • Katja

   Wat leuk om te horen Rianne! Ik denk dat je de Grisha boeken erg goed gaat vinden. Alvast heel veel leesplezier gewenst. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.