TBR Februari 2022

Gepost op 2 februari 2022 door Katja in Boeken / 0 Comments

Deze maand staat in het teken van historische boeken en graphic novels! In ieder geval genoeg afwisseling tussen de soorten verhalen.

The Silence of Bones – June Hur
“I have a mouth, but I mustn’t speak;
Ears, but I mustn’t hear;
Eyes, but I mustn’t see.”

1800, Joseon (Korea). Homesick and orphaned sixteen-year-old Seol is living out the ancient curse: “May you live in interesting times.” Indentured to the police bureau, she’s been tasked with assisting a well-respected young inspector with the investigation into the politically charged murder of a noblewoman.
As they delve deeper into the dead woman’s secrets, Seol forms an unlikely bond of friendship with the inspector. But her loyalty is tested when he becomes the prime suspect, and Seol may be the only one capable of discovering what truly happened on the night of the murder.
But in a land where silence and obedience are valued above all else, curiosity can be deadly.

Net voor mijn vertrek naar Berlijn las ik The Silence of Bones. Helaas kreeg ik het boek net niet uitgelezen. Maar wat ik las vond ik super goed. De research die de auteur heeft gedaan om een deel van de geschiedenis van Korea te vertellen, heeft ze onwijs puur gedaan. Al schuwt ze ook zeker niet weg om het rauwe gedeelte te vertellen. Daarom kijk ik er enorm naar uit om haar boek deze maand weer op te gaan pakken, kan niet wachten!

Heartstopper: Volume One – Alice Oseman
Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…
Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is
.

Dit boek heb ik eind vorig jaar gelezen, maar ik heb nu al behoefte aan een reread. En dan kan ik ergens in de komende weken de vervolgdelen lezen.

Sailor Moon: Eternal Edition 1 – Naoko Takeuchi
The guardians in sailor suits return in this definitive edition of the greatest magical girl manga of all time! Featuring an extra-large size, premium paper, and an all-new translation and cover illustrations by creator Naoko Takeuchi!
Teenager Usagi is not the best athlete, she’s never gotten good grades, and, well, she’s a bit of a crybaby. But when she meets a talking cat, she begins a journey that will teach her she has a well of great strength just beneath the surface and the heart to inspire and stand up for her friends as Sailor Moon! Experience the Sailor Moon manga as never before in these extra-long editions (about 300 pages each).

Op mijn verjaardag in december ging ik langs de J-store en daar kocht ik deze prachtige manga. Toen ik deze manga zag, wist ik meteen dat ik net als toen ik een tiener was enorm zou gaan genieten van het verhaal van Sailor Moon. Daarnaast vind ik het meteen een leuke manier om mijn Duits te onderhouden, aangezien er nog veel vervolgdelen komen.

Mary – Anne Eekhout
Mary Shelley verblijft op haar veertiende bij een familie in Schotland, waar een innige vriendschap ontstaat met Isabella Baxter. Samen dwalen ze in het gebied dat al eeuwen verhalen herbergt over monsters en geesten, en op een dag stuiten ze diep in het bos op een man die geen man is. De ledematen log en lelijk, een hoofd dat noch menselijk, noch dierlijk is. Vier jaar later brengt Mary met haar geliefde Percy Shelley een bezoek aan haar vrienden John Polidori en Lord Byron, bij het Meer van Genève. ’s Avonds bij het haardvuur vertellen ze elkaar verhalen. Een flintertje herinnering brengt haar terug naar haar tijd met Isabella in Schotland, en ook naar David Booth, een zeer intelligente, charismatische, maar tegelijk ook griezelige man, die een grote interesse in Mary en Isabella ontwikkelde. Dan dient ook het monster uit het bos zich weer aan, en vanuit die gedachte ontstaat haar verhaal over het monster van Frankenstein. Mary is een ode aan de verbeelding, een verhaal over creëren, over de onlosmakelijke band tussen fantasie en werkelijkheid. En evenals Mary Shelley toont Anne Eekhout de kracht van een vrouw wanneer die iets ter wereld brengt wat niemand voor mogelijk had gehouden.

Van een vriend ontving ik dit boek en per toeval stond het ook op mijn wishlist nadat ik een artikel van de auteur had gelezen. Het interview maakte me enorm nieuwsgierig naar het verhaal en het is een bonus dat ik mentaal terug naar Schotland kan reizen.

Welke boeken ben jij van plan om te gaan lezen in februari?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.