TBR Januari 2018

Gepost op 5 januari 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

De eerste TBR van het jaar 2018! Ik kan het bijna niet geloven, maar het is nu echt 2018. Tijd voor een nieuwe reading challenge, nieuwe boeken en meer pagina’s die ik van plan ben om te gaan lezen.

Onverschrokken – Lesley Livingston

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar zus, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten…

In 2017 heb ik dit boek al gelezen, daarnaast heb ik ook de auteur mogen interviewen. Maar aangezien het vervolgdeel, Onoverwinnelijk, in februari uitkomt wil ik graag dit boek opnieuw lezen. Ik heb onwijs veel zin om me weer te verdiepen in de tijd van de Romeinen.

a line made by walking – Sara Baume

25-year-old Frankie is living in Dublin and working part-time in a public gallery. But increasingly anxious, she abruptly quits her bedsit to live in her deceased grandmother’s creaking house in rural Ireland, close to her family. With an artist’s gift for observation, Frankie recounts the beauty and the obliteration of the world as the seasons change around her, from roadkill to kitchen curios, all the while struggling to understand her place in it.

Januari krijgt met dit boek een literair tintje. Als ik een land graag opnieuw wil bezoeken in 2018 dan is het Ierland wel. De plannen om terug naar Dublin zijn er al en ik kan niet wachten! De auteur van dit boek heeft al vele prijzen gewonnen met dit boek, ik heb het boek gekocht in Ierland, dit lijken mij de perfecte ingrediënten om helemaal weg te dromen over Ierland.

Muggenland – David Arnold

Sinds de scheiding van haar ouders woont Mim in het moeraslandschap van Mississippi. Als ze ontdekt dat haar moeder ziek is geworden, wil ze meteen naar haar toe. Maar om de een of andere totaal onbegrijpelijke, compleet idiote, vreselijk frustrerende reden mag ze niet van haar vader en haar stiefmoeder (ook wel ‘Klote-Kathy’).

Toestemming of niet: Mim stapt in een Greyhound-bus richting het noorden. Onderweg ontmoet ze een bijzonder groepje medereizigers die haar vijftienhonderd kilometer lange reis een paar onverwachte wendingen bezorgen. Om op de plaats van bestemming te kunnen komen, moet Mim de strijd aangaan met haar eigen demonen, en met haar ideeën over liefde, loyaliteit en wat het betekent om normaal te zijn.

Nog een literair boek! Alleen dan een YA. Ik kan niet wachten om een ander boek van David te lezen. Daarnaast krijg ik enorm YALFest vibes. David was namelijk auteur op YALFest afgelopen jaar en ik weet zeker dat komend jaar weer net zo epic gaat worden.

De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli

Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Suso wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’, maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en – volgens haar oma – ‘volslank’.

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt… of haar eigen hart volgt.

Even een luchtig boek tussen de literaire pareltjes door. O en ik kijk enorm uit naar de film Love, Simon. Die film is gebaseerd op het boek Simon Vs. de rest van de wereld en komt in april uit!

It Only Happends in the Movies – Holly Bourne

Audrey is over romance. Since her parents’ relationship imploded her mother’s been catatonic, so she takes a cinema job to get out of the house. But there she meets wannabe film-maker Harry. Nobody expects Audrey and Harry to fall in love as hard and fast as they do. But that doesn’t mean things are easy. Because real love isn’t like the movies…

The greatest love story ever told doesn’t feature kissing in the snow or racing to airports. It features pain and confusion and hope and wonder and a ban on cheesy clichés. Oh, and zombies… YA star Holly Bourne tackles real love in this hugely funny and poignant novel.

O, wat ben ik dol op de boeken van Bourne! Haar boeken zijn werkelijk fantastisch! Heb je mijn recensies al gelezen over Am I Normal Yet? en How Hard Can Love Be?? Ik heb in de laatste maanden van 2017 de hele The Spinster Club serie gelezen en wauw deze boeken hebben mijn inzichten veranderd en mijn standpunten sterker gemaakt. Voor alle feministen is deze serie een must! Maar goed, nu kan ik niet wachten om haar volgende boek te gaan lezen.

Liefs,


Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.