TBR Januari 2020

Gepost op 8 januari 2020 door Katja in Boeken / 2 Comments

Eerste TBR van het jaar! Woehoe, en hopelijk op een heel goed leesjaar.

Muze – Laini Taylor
[Flaptekst van deel 1 Zonderling]
Een betoverend fantasyverhaal
De droom kiest de dromer, niet andersom.
Wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?
Al sinds zijn vijfde is junior bibliothecaris Lazlo Zonderling geobsedeerd door de mythische stad Ween, die tweehonderd jaar geleden gescheiden werd van de rest van de wereld. Het vergt echter meer moed dan Lazlo in zich heeft om zijn vertrouwde leven om te gooien en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een groep legendarische krijgers uit Ween heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Deze prachtige fantasy mocht ik net als het voorgaande deel als recensie-exemplaar ontvangen van Best of YA. Deze zomer heb ik enorm genoten van het eerste deel en ik kijk nu uit naar het vervolg! Het is me afgelopen jaar helaas niet meer gelukt om te lezen, dus ik waag nu een nieuwe poging.

De gevangen koningin en De piratendief – Kristen Ciccarelli
[Flaptekst van deel 1 Iskari]
In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Ja, het lijkt me super leuk om de serie deze maand nog uit te lezen. Er gebeurt zo ontzettend veel in de Iskari-serie dat ik ze liever niet te ver uit elkaar lees.

A question of Holmes – Brittany Cavallaro
[Flaptekst van deel 1 A Study in Charlotte]
The last thing Jamie Watson wants is a rugby scholarship to Sherringford, a Connecticut prep school just an hour away from his estranged father. But that’s not the only complication: Sherringford is also home to Charlotte Holmes, the famous detective’s great-great-great-granddaughter, who has inherited not only Sherlock’s genius but also his volatile temperament. From everything Jamie has heard about Charlotte, it seems safer to admire her from afar.
From the moment they meet, there’s a tense energy between them, and they seem more destined to be rivals than anything else. But when a Sherringford student dies under suspicious circumstances, ripped straight from the most terrifying of the Sherlock Holmes stories, Jamie can no longer afford to keep his distance. Jamie and Charlotte are being framed for murder, and only Charlotte can clear their names. But danger is mounting and nowhere is safe—and the only people they can trust are each other.

Inmiddels luister ik naar het laatste boek in de serie of luisterde gezien ik het al in de eerste paar dagen van januari uit had. Dit boek beluisterde ik via de app Storytel. Ik weet niet wat het is met mij en luisterboeken, maar mysteries vind ik tot nu toe het heerlijkst om naar te luisteren! Het geeft een avond die vroeg donker wordt onwijs veel sfeer.

Wat als dit het is – Becky Albertalli & Adam Silvera
Arthur is alleen voor de zomer in New York, maar dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Hij zou dus zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. (Alleen de vraag is: wanneer?)
Ben zit absoluut niet te wachten op adembenemende romances. Hij is op weg naar het postkantoor met een doos vol spullen van zijn ex, en daar komt weinig romantiek bij kijken.
Maar als Arthur en Ben elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als Arthur te hard zijn best doet? Wat als Ben niet genoeg moeite doet? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is?
En wat als het dat wel is?

Blossom Books bestaat 10 jaar en ze dagen je uit met super leuke challenges! Meer weten? Dat kan je hier lezen.
Deze maand lees ik mee met Fleur, aangezien ik dit boek nog niet heb gelezen en ik ben enorm benieuwd!

Welke boeken ga jij proberen te lezen deze maand?

Liefs,

Tags: , ,


2 responses to “TBR Januari 2020

    • Katja

      Oeh, ik ben inderdaad zo benieuwd naar Muze! Gelukkig zouden we beiden nog genoeg tijd moeten hebben om Iskari 3 te kunnen lezen deze maand. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.