TBR Juli 2018

Posted on June 28 2018 by Katja in Boeken / 0 Comments

Ik ben onwijs blij met de fijne leesmaand die ik had in juni. Zo heb ik de Lunar Chronicles uitgelezen en ja zelfs Winter! Daarnaast heb ik vooral veel Filosofie boeken gelezen, aangezien ik tentamens had. Maar wat ben ik van plan om te gaan lezen in juli? 

De Eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Albertalli

Na Simon vs, wilden veel lezers nog maar één ding: een vervolg! Met De eigenzinnigheden van Leah Burke krijgen zij hun zin – met Simons BFF Leah in de hoofdrol. We blijven het zeggen: we kennen niemand die zo goed over verliefdheid kan schrijven als Becky Albertalli. Ook in De eigenzinnigheden van Leah laat ze weer zien dat ze de onbetwiste koningin van de YA-romcom is.

Leah, drummer in een girlband en kampioen van de droge humor, merkt dat haar vriendengroep in hun laatste jaar op de middelbare school uit elkaar begint te vallen. Ze weet niet zo goed wat ze moet doen om dat tegen te houden, en het feit dat Leah hopeloos verliefd is op Abby, die al een relatie heeft, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Stond afgelopen maand ook op TBR, maar ik had het boek niet zo heel snel binnen, dus doe ik deze maand nog een poging. Want ik kan niet wachten om eindelijk het verhaal van Leah te lezen. Simon heb ik onlangs opnieuw gelezen en ik ben ook naar de film Love, Simon geweest. Ik kan geen genoeg krijgen van de verhalen over Creekwood!

Royals – Rachel Hawkins

Meet Daisy Winters. She’s an offbeat sixteen-year-old Floridian with mermaid-red hair; a part time job at a bootleg Walmart, and a perfect older sister who’s nearly engaged to the Crown Prince of Scotland. Daisy has no desire to live in the spotlight, but relentless tabloid attention forces her join Ellie at the relative seclusion of the castle across the pond. 

While the dashing young Miles has been appointed to teach Daisy the ropes of being regal, the prince’s roguish younger brother kicks up scandal wherever he goes, and tries his best to take Daisy along for the ride. The crown–and the intriguing Miles–might be trying to make Daisy into a lady . . . but Daisy may just rewrite the royal rulebook to suit herself.

Wanneer je een boek hebt besteld en er dan achter komt dan de Nederlandse editie al over een paar weken uitkomt. Whoeps! Nou goed, voor deze ene keer heb ik de Engelse editie van een boek. Op het moment dat deze blogpost geschreven werd had ik het boek nog niet binnen dus vandaar deze geïmproviseerde foto. In ieder geval kijk ik er onwijs naar uit om het boek te gaan lezen. Ik heb veel leuke verhalen gehoord en voor de verandering heb ik de flaptekst een keer gelezen en ik moet zeggen dat het verhaal me enorm aanspreekt. 

De hemel in het ijs – Adrienne Young

De wereld van de zeventienjarige Viking-dochter Eelyn bestaat uit oorlog voeren. Ze weet niet anders dan dat ze samen met haar clan, de Aska, telkens weer strijdt tegen hun grootste vijand, de Riki. Haar leven is wreed, maar eenvoudig: vechten en overleven. Totdat ze op het slagveld het onmogelijke ziet: haar broer die meevecht met de Riki. De broer die ze vijf jaar geleden zag sterven.

Yes, een YA boek over vikingen! Echt heel tof dat Best of YA dit boek uitgeeft. Ik ben er alvast in begonnen, maar wegens tijd weet ik dat ik pas in juli dit boek volledig kan lezen. Maar wat ik tot nu toe al heb gelezen vind ik onwijs tof. Weer een sterke jonge dame in de hoofdrol. Ik denk dat liefhebbers van Onverschrokken dit verhaal ook erg kunnen waarderen.

De gloed van gedoofde sterren & Elke dag dichter bij de sterren – Kate Ling

[Om spoilers te voorkomen is dit de flaptekst van het eerste deel Eenzaam en extreem ver weg]

”Wij zijn een interstellaire generatie. Wij hebben de aarde nooit gezien en wij zullen onze bestemming ook nooit bereiken.”

Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Seren worstelt met de zin van het leven en vraagt zich af wat het doel is van haar bestaan.
Maar als Dom in haar leven komt verandert alles. Bij hem voelt ze zich zoals ze zich nog nooit eerder heeft gevoeld; hij begrijpt haar. Hun liefde is sterk, maar ook compleet onmogelijk door de strikte regels aan boord. Uiteindelijk zullen ze moeten kiezen: trouw zijn aan aan het enige huis dat ze ooit hebben gekend of aan elkaar? 

Het eerste boek vond ik echt heel erg leuk en al helemaal toen ook nog het event volgde van uitgeverij Moon. Blijkbaar heb ik deel 2 uit de serie ontvangen en afgelopen week ontving ik nog een deel uit de serie. Daarom heb besloten om de serie helemaal te gaan lezen in juli. Ik wil namelijk graag weten hoe het verhaal verder gaat.

Welke boeken staan op jouw TBR voor de maand juli? 

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.