TBR Juli 2019

Gepost op 2 juli 2019 door Katja in Boeken / 0 Comments

Een nieuwe maand, een nieuwe TBR. Van non-fictie tot fantasy en van alles daar tussen in zo ben ik van plan om mijn leesmand er uit te laten zien.

Wat een tijd om alleen te zijn – Chidera Eggerue
In Wat een tijd om alleen te zijn! is The Slumflower je levensgoeroe, vertrouwelinge en beste vriendin. Ze laat je zien dat alleen zijn niet slechts gewoon oké is: het is zo ongeveer het allerbeste wat je verdorie ooit is overkomen. Zoals ze zegt: ‘je bent bad as hell en gemaakt met een bedoeling.’ Het is tijd dat je je dat beseft.
De stapels verhelderende spreekwoorden uit het Igbo van haar Nigeriaanse moeder en Chidera’s eigen kleurrijke artwork maken van Wat een tijd om alleen te zijn! dé gids die je helpt je eigen weg in de moderne wereld te vinden. Beslis wat je waard bent, neem tijd om te helen en geef jezelf kracht in deze rommelige wereld. Vermijd andermans demonen en realiseer je dat iedereen zichzelf beschermt tegen iets – hoe agressief hun methode ook mag zijn. Onderhoud en ontwikkel gezonde relaties en vermijd giftigheid in je vriendschappen.

Eén van recensie-exemplaren die ik binnenkreeg. Het is een enorm kleurrijk boek en de auteur zelf volg ik op Instagram. Ik kijk uit naar de inhoud van het boek.

Zonderling – Laini Taylor
Een betoverend fantasyverhaal
De droom kiest de dromer, niet andersom.
Wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?
Al sinds zijn vijfde is junior bibliothecaris Lazlo Zonderling geobsedeerd door de mythische stad Ween, die tweehonderd jaar geleden gescheiden werd van de rest van de wereld. Het vergt echter meer moed dan Lazlo in zich heeft om zijn vertrouwde leven om te gooien en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een groep legendarische krijgers uit Ween heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Deze prachtige fantasy mocht ik ook als recensie-exemplaar ontvangen van Best of YA. Eind juni was ik al begonnen met lezen en wat een betoverend verhaal! Het is zo mooi opgeschreven en ik heb zin om vanavond weer verder te gaan lezen.

Andere boeken die ik van plan ben om te lezen zijn de graphic novels van Iko. Ja, de super leuke robot van Cinder. Ik vind het zo leuk dat zij nog een spin-off serie heeft gekregen.
Oef, en List en Leugens heb ik nog steeds niet gelezen. En dat terwijl De verminkte koning ook nog net uit is… Goed, dat betekent eerder op bed gaan met een boek, zodat ik meer kan lezen en hopelijk sneller aan dit boek toe kom.

Naar welk boek kijk jij het meeste uit om te gaan lezen deze maand?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.