TBR Juni 2018

Gepost op 31 mei 2018 door Katja in Boeken / 1 Comment

Mei was een gekke leesmaand, zoals verwacht door mijn vakantie in Schotland heb ik niet heel veel gelezen. Daarnaast had ik zin in hele andere leesboeken. Maar goed, morgen begint een nieuwe maand, dus hierbij een nieuw TBR. Kijk je mee? 

Cress en Levana – Marissa Meyer

[Om spoilers te voorkomen is dit de flaptekst van Cinder.]

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

[Deze boeken heb ik ook genoemd in mijn laatste TBR, maar toen kwam ik er niet aan toe.]

Yes, ik ben helemaal dol geworden op de Lunar Chronicles! Normaal lees ik niet graag alle delen uit een serie vlot na elkaar, maar wow deze serie is zo tof! Zo tof, dat ik nu al twee uitroeptekens heb gebruikt. Whoeps! (En daar is nummer drie.) Deze serie kan ik iedereen aanraden. Het is voor ieder wat wils. Of je nu graag een sprookje, een fantasy of een verhaal wilt lezen over kick-ass jonge vrouwen. Oh, en de serie is ook top als je een leesdip hebt. Het heeft mij er in ieder geval uit geholpen.

Het dodenhuis – Sarah Pinborough

Toby is een jongen die vergeten is hoe hij moet leven.
Clara is een meisje dat geboren is om te sterven.

Toby’s leven was heel normaal, maar nu woont hij in het Dodenhuis. Afgezonderd van de rest van de wereld wordt hij samen met de andere bewoners in de gaten gehouden. Vertonen ze symptomen van een mysterieuze ziekte? De een na de ander verdwijnt en Toby wacht enigszins gelaten af. Overdag slaapt hij, ’s nachts gaat hij op onderzoek uit.

Clara was een meisje dat alles had. Geliefd bij vrienden en familie, geboren in een gezin waarin haar leven voorbestemd was voor grootsheid. Nu is de nieuwste bewoner van het Dodenhuis en ze is vastbesloten om niet toe te laten dat haar leven daar eindigt. Overdag is ze vol enthousiasme, ’s nachts danst ze in haar eentje en waant zich alleen.

Van Best of YA ontving ik dit boek als recensie-exemplaar. Na 13 minuten was ik erg benieuwd naar meer werken van de auteur. Helaas, kon ze op het laatste moment niet naar YALFest komen. En ze werd dan ook zeker gemist door meer mensen dan alleen ik.

De Eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Albertalli

Na Simon vs, wilden veel lezers nog maar één ding: een vervolg! Met De eigenzinnigheden van Leah Burke krijgen zij hun zin – met Simons BFF Leah in de hoofdrol. We blijven het zeggen: we kennen niemand die zo goed over verliefdheid kan schrijven als Becky Albertalli. Ook in De eigenzinnigheden van Leah laat ze weer zien dat ze de onbetwiste koningin van de YA-romcom is.

Leah, drummer in een girlband en kampioen van de droge humor, merkt dat haar vriendengroep in hun laatste jaar op de middelbare school uit elkaar begint te vallen. Ze weet niet zo goed wat ze moet doen om dat tegen te houden, en het feit dat Leah hopeloos verliefd is op Abby, die al een relatie heeft, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Op het moment heb ik het boek nog niet in huis, maar daar zal snel verandering in komen. Ik kan niet wachten om eindelijk het verhaal van Leah te lezen. Simon heb ik onlangs opnieuw gelezen en ik ben ook naar de film Love, Simon geweest. Ik kan geen genoeg krijgen van de verhalen over Creekwood!

By your side – Kasie West

When Autumn Collins finds herself accidentally locked in the library for an entire weekend, she doesn’t think things could get any worse. But that’s before she realizes that Dax Miller is locked in with her. Autumn doesn’t know much about Dax except that he’s trouble. Between the rumors about the fight he was in (and that brief stint in juvie that followed it) and his reputation as a loner, he’s not exactly the ideal person to be stuck with. Still, she just keeps reminding herself that it is only a matter of time before Jeff, her almost-boyfriend, realizes he left her in the library and comes to rescue her.

Only he doesn’t come. No one does.

Met dit warme weer vind ik het heerlijk om luchtige YA te lezen. Dit is tevens mijn eerste Kasie West boek die ik ga lezen en ik ben razend benieuwd! Met name omdat het verhaal zich afspeelt in een gesloten bibliotheek. Hoe zullen de nachten vergaan voor een hoofdpersoon die omringd wordt door boeken? Ik zal het binnenkort lezen. 🙂

Welke boeken ben jij van plan om deze maand te gaan lezen? 

Liefs,

Tags:


One response to “TBR Juni 2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.