TBR Maart 2018

Gepost op 3 maart 2018 door Katja in Boeken / 4 Comments

Voor ik het wist was de maand februari voorbij. Het is het begin van een nieuwe maand en dat betekent een nieuwe TBR stapel! Kijk je mee?

Breek me & Vertrouw me – Tahereh Mafi

[Aangezien ik niet per ongeluk iets voor iemand wil spoileren, is dit de flaptekst van Vrees me]

‘Je kunt me niet aanraken,’ fluister ik. 
Ik lieg, maar dat zeg ik niet. 
Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen. 
Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Ik doe een soort van mee met de read-a-long van Blossom Books. Ik ga niet alle boeken van Mafi lezen. Maar bovenstaande boeken heb ik nog niet gelezen en ik heb er heel veel zin in om verder te lezen in de serie.
Everless – Sara Holland

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…

De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.

Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf. 

Afgelopen zomer hoorde ik voor het eerst over dit boek en sindsdien kijk ik enorm uit om het te gaan lezen. Tijdens mijn weekend weg met oud en nieuw las mijn beste vriendin de Engelse editie en ik heb haar nog nooit zo snel een boek uit zien lezen. Maar ik moest en zou wachten totdat de Nederlandse editie uitkwam bij Blossom Books.

13 minuten – Sarah Pinborough

Ik was dertien minuten dood.

Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal.

Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

13 minuten is een aangrijpende psychologische thriller over angsten, manipulatie en de kracht van de waarheid. Een verbluffend verhaal dat vraagtekens zet bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan. Voor fans van Gossip Girl en Pretty Little Liars.

Wie heeft er al zin in Yalfest?! De auteur van dit boek komt naar deze editie, maar ik heb helaas nog geen boek van haar gelezen en daar hoop ik deze maand verandering in te brengen.

Outlander – Diana Gabaldon

The year is 1945. Claire Randall, a former combat nurse, is just back from the war and reunited with her husband on a second honeymoon when she walks through a standing stone in one of the ancient circles that dot the British Isles. Suddenly she is a Sassenach—an “outlander”—in a Scotland torn by war and raiding border clans in the year of Our Lord…1743.

Hurled back in time by forces she cannot understand, Claire is catapulted into the intrigues of lairds and spies that may threaten her life, and shatter her heart. For here James Fraser, a gallant young Scots warrior, shows her a love so absolute that Claire becomes a woman torn between fidelity and desire—and between two vastly different men in two irreconcilable lives.

Mijn eerste buitenlandse reis van 2018 gaat naar Schotland! Ik vind het heerlijk om boeken over een land te lezen waar ik naartoe op reis ga.

Liefs,

Tags:


4 responses to “TBR Maart 2018

  1. Heb je de Mafi-boeken nooit uitgelezen? :O
    Oh god, snel verder gaan meis, ik HOU van die boeken.

    Everless was ook wel leuk trouwens. 😀

    13 Minuten moet ik ook nog eens lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.