TBR Mei 2018

Gepost op 3 mei 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

Voor een deel van de maand mei zit ik in Schotland. Ik verwacht daarom niet dat ik erg veel zal lezen deze maand, aangezien ik niet veel lees op vakantie. We zullen het zien… Kijk je mee naar de TBR die ik heb samengesteld? 

Cress en Levana – Marissa Meyer

[Om spoilers te voorkomen is dit de flaptekst van Cinder.]

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Cinder is gebaseerd op het sprookje van Assepoester en het eerste deel van The Lunar Chronicles.

Yes, ik ben helemaal dol geworden op de Lunar Chronicles! Normaal lees ik niet graag alle delen uit een serie vlot na elkaar, maar wow deze serie is zo tof! Zo tof, dat ik nu al twee uitroeptekens heb gebruikt. Whoeps! (En daar is nummer drie.) Deze serie kan ik iedereen aanraden. Het is voor ieder wat wils. Of je nu graag een sprookje, een fantasy of een verhaal wilt lezen over kick-ass jonge vrouwen. Oh, en de serie is ook top als je een leesdip hebt. Het heeft mij er in ieder geval uit geholpen.

Even een stockfoto voor een boek waarvan ik nog niet weet wat het wordt… Tijdens mijn reis in Schotland zal ik vast wel een boek tegenkomen die mij super lijkt en die ik meteen wil gaan lezen (update in Schotland: ik heb dat boek gevonden). Daarnaast zal ik vast in het vliegtuig verder lezen in Harry Potter. Ik lees steeds een deel uit de serie wanneer ik op reis ga naar het buitenland. En ja, het is voor mij de eerste keer dat ik de serie lees. En ja, ik lees de serie ook erg langzaam. Het leuke is wel dat elke keer wanneer ik nu Harry Potter lees dat ik meteen het vakantiegevoel krijg.

Wie weet – Jannah Loontjes

Amsterdam, januari 2015, de avond voor de grote protestmars ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo. Manon, Mohammed, Philip, Justus, Liv en Bertrand dineren bij Paul in zijn chique huis. Ze zijn bevriend en deels familie. Het lijkt een vrolijk diner, maar ondertussen gaat het er hard aan toe; steken onder water, beschuldigingen en meningsverschillen domineren de gesprekken.

Alle zeven worstelen ze met zorgen die deze tijd met zich meebrengt. Manon is docent aan de universiteit waar studentenopstanden dreigen. Paul is effectenhandelaar, een beroep waar zijn broer Philip op neerkijkt. Hun dochter Liv wordt op social media gepest. Mohammed, zelf ongelovig, wordt door Paul steevast als moslim aangesproken. Onder een sociaal drama dat zich tussen de personages ontspint, broeit de grotere wereldpolitiek.

Dit boek heb ik ontvangen, omdat ik een workshophouder ben tijdens het symposium van mijn school. De auteur van dit boek zal dan namelijk aanwezig zijn. Ik kreeg dit boek thuisgestuurd van mijn coördinator journalistiek, zodat ik me alvast kan inlezen. Ik ben erg benieuwd wat ik van het boek zal gaan vinden.

Welke boeken ben jij van plan om deze maand te gaan lezen? 

Liefs,

 

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.