TBR Mei 2020

Gepost op 5 mei 2020 door Katja in Boeken / 2 Comments

Read

Tot nu toe lijkt dit al een fantastisch leesjaar te zijn en hopelijk kan ik nog vele boeken lezen om het nog fantastischer te laten worden.

Breek me en Versplinter me – Tahereh Mafi
[Flaptekst Vrees me]
Ik ben een monster – Ik heb een gave
‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,

maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Het is echt jaren, maar dan ook jaren geleden dat het eerste boek uit deze serie is uitgekomen. En ik heb besloten om de serie deels opnieuw te gaan lezen zodat ik daarna de overige delen kan gaan lezen.
Ik vond het enorm leuk om het eerste deel en de novelle te lezen. Nu kan ik niet wachten om het volgende deel te lezen. Eigenlijk stonden deze boeken al in april op de planning, maar ik had er geen rekening mee gehouden dat Huis van aarde en bloed meer dan 900 bladzijden heeft en dat ik dus geen tijd had voor andere boeken in de afgelopen maand.

Tiny pretty things – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton
‘Ik wil helemaal niet gelukkig zijn. Ik wil alleen de beste zijn.’
Een exclusieve balletschool in Manhattan, New York. Drie meisjes die er alles aan doen om de top te bereiken, ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren of bedriegen. Dompel je onder in de wereld van spitzen, tutu’s en het gevecht om dé hoofdrol te mogen dansen in De Notenkraker

Oké, dit lijkt me echt een heel tof boek! Het was mijn plan om dit jaar naar New York te gaan en in Engeland naar een balletvoorstelling. Zoals het nu lijkt gaan beiden niet door, maar ik kan gelukkig wel een combinatie van die twee lezen in dit boek.

Mijn jaar na jou – Nina de Pass
Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk de bedoeling was.
Oudjaarsavond, San Franciso. Het feest van het jaar eindigt in een tragisch ongeluk. Cara overleeft het. Haar beste vriendin Georgina niet.
Negen maanden later besluit Cara’s moeder dat een kostschool in de Zwitserse Alpen de nieuwe start is die haar rouwende dochter nodig heeft. Maar Cara weet dat het niks uitmaakt; Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen.
Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, haar nieuwe vrienden breken de muur die ze zo zorgvuldig had opgebouwd langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie dan ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.

Een kostschool in Zwitserland? Dat lijkt me echt onwijs gaaf! Ik heb dit boek al heel veel voorbij zien komen op social media en ben daarom erg benieuwd wat ik van dit boek zal gaan vinden.

Raak me. Niet. – Laura Kneidl
‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

Dit boek heb ik net als bovenstaande twee boeken mogen ontvangen als recensie-exemplaar. Nu het steeds mooier weer wordt, vind ik het heerlijk om meer NA boeken te lezen.

Welk boek ga jij sowieso deze maand lezen?

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


2 responses to “TBR Mei 2020

  1. Ik ben ontzettend benieuwd naar Raak me. Niet. en Mijn jaar na jou. Al wacht ik even totdat de bibliotheek weer open is en leen ik ze daar. Ik wil deze maand heel graag De Jacht van Elle Kennedy lezen en ook De Bromance Boekenclub.

    • Katja

      Gelukkig hoef je niet lang meer te wachten! Oeh, De Bromance Boekenclub lijkt mij ook erg leuk. Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.