TBR Mei 2021

Gepost op May 4 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Voor mijn gevoel heb ik pas net mijn TBR van april geplaatst, maar er is inmiddels toch echt een nieuwe maand aangebroken. Dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe TBR!

De verminkte koning, De Taal der Doornen – Leigh Bardugo
[Flaptekst De verminkte koning]
Nikolai Lantsov heeft altijd al een talent gehad voor het onmogelijke. Niemand weet precies wat hij heeft meegemaakt tijdens de bloederige burgeroorlog in zijn land – en dat wil hij graag zo houden. Nu zijn vijanden zich verzamelen aan de verzwakte grenzen, moet de jonge koning een manier vinden om Ravka’s geldkist te vullen, nieuwe allianties te vormen en de groeiende dreiging voor het eens zo grote Grishaleger stoppen.
Maar elke dag wordt een duistere kracht in hem sterker, die alles wat hij heeft opgebouwd dreigt te verwoesten. Met de hulp van een jonge monnik en een legendarische Stormblazer reist Nikolai naar alle uithoeken van Ravka, om de diepste magie op te zoeken en zo de verschrikkelijke erfenis in zijn lichaam te verslaan. Hij zal alles moeten riskeren om zijn land en zichzelf te redden.

Yes, mijn reread van de Grishaverse is over! Bovenstaande boeken heb ik nog niet gelezen en ik kan absoluut niet wachten om in een nieuw verhaal binnen de Grishaverse te duiken.

De erfenis – Jennifer Lynn Barnes
We fantaseren allemaal wel eens dat we opeens nog ergens een oudtante blijken te hebben van wie we een kapitaal erven. Voor het hoofdpersonage van De erfenis wordt deze droom werke- lijkheid, en dan keer duizend.
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Het boek The Fixer van Barnes vond ik steengoed en ik ben zo blij dat Blossom Books heeft besloten om haar nieuwste serie uit te gaan geven. Oh, en de cover vind ik heel erg mooi. Helaas had ik in april niet de kans gezien om dit boek te gaan lezen, dus deze maand doe ik een nieuwe poging.

A Good Girl’s Guide to Murder – Holly Jackson
The case is closed. Five years ago, schoolgirl Andie Bell was murdered by Sal Singh. The police know he did it. Everyone in town knows he did it.
But having grown up in the same small town that was consumed by the murder, Pippa Fitz-Amobi isn’t so sure. When she chooses the case as the topic for her final year project, she starts to uncover secrets that someone in town desperately wants to stay hidden. And if the real killer is still out there, how far will they go to keep Pip from the truth?

Over dit boek heb ik zo ontzettend veel goede verhalen gehoord dat ik er niet meer om heen kon. Onlangs logeerde ik voor een weekend bij een vriendin en hadden we een winkelbezoek bij een boekhandel gepland. Daar kwam ik dit boek tegen en besloot ik het in mijn mandje te doen.
Ook voor dit boek had ik geen tijd meer om te lezen in april, maar in mei verwacht ik meer tijd te hebben, aangezien ik voor werk deze maand minder lees.

Het familiehotel van Sapphire Bay – Holly Martin
De heerlijke feelgoodroman Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Aangezien dit boek nog niet uit is (pas op 11 mei), heb ik een mooie fleurige foto geplaatst. Meer dan een jaar geleden las ik de nieuwe Martin al als manuscriptlezer voor uitgeverij Zomer & Keuning. Ondanks dat ik het al heb gelezen, wil ik het boek heel graag opnieuw lezen, zodat ik daarna de andere delen in de trilogie kan lezen. Daarnaast is dit tot nu toe mijn favoriete Martin! Dit boek is een aanrader voor iedereen die niet kan wachten op heerlijk zomers weer.

Welk boek ben jij van plan om deze maand te lezen?

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.