TBR November 2021

Gepost op 1 november 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

November, de op een na laatste maand van het jaar. De perfecte tijd om een aantal boeken van mijn fysieke TBR-stapel te lezen

Wicked Fox – Kat Cho
Eighteen-year-old Gu Miyoung has a secret–she’s a gumiho, a nine-tailed fox who must devour the energy of men in order to survive. Because so few believe in the old tales anymore, and with so many evil men no one will miss, the modern city of Seoul is the perfect place to hide and hunt.
But after feeding one full moon, Miyoung crosses paths with Jihoon, a human boy, being attacked by a goblin deep in the forest. Against her better judgment, she violates the rules of survival to rescue the boy, losing her fox bead–her gumiho soul–in the process.
Jihoon knows Miyoung is more than just a beautiful girl–he saw her nine tails the night she saved his life. His grandmother used to tell him stories of the gumiho, of their power and the danger they pose to humans. He’s drawn to her anyway.
With murderous forces lurking in the background, Miyoung and Jihoon develop a tenuous friendship that blossoms into something more. But when a young shaman tries to reunite Miyoung with her bead, the consequences are disastrous . . . forcing Miyoung to choose between her immortal life and Jihoon’s.

Dit is het enige boek die vorige maand op mijn TBR stond maar die ik niet uit kreeg. Toegegeven, ik had pas op 31 oktober in de avond de kans om het boek te gaan lezen. Ik heb welgeteld nog maar een hoofdstuk gelezen, dus neem ik dit boek mee naar de TBR van november.
Ik vind het leuk om naast mijn Koreaanse taalstudie ook fictieboeken te lezen die zich afspelen in dit land. Hiervoor las ik twee romans, dus dit is mijn eerste Koreaanse fantasy. Ik kan niet wachten om vanavond verder te gaan lezen!

Inferno (Talon #5) – Julie Kagawa
[Flaptekst Pupil (Talon #1)]
Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.
Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

De Talon-serie heb ik als fysieke exemplaren, maar ik luister naar de boeken via Storytel. Ik vind deze serie heerlijk om als achtergrond geluid aan te hebben tijdens lichte blogwerkzaamheden of wanneer ik aan het bullet journalen ben.

Alle sterren – Marissa Meyer
Laat je betoveren door negen nieuwe verhalen.
Hoe kwam Cinder in Nieuw Beijing terecht? Hoe werd Wolf een meedogenloze moordenaar? Waar komt Iko vandaan? Wanneer ontdekten lijfwacht Jacin en prinses Winter dat hun toekomst misschien anders zou worden dan verwacht?
Geheimzinnig, romantisch en verrassend: in Alle sterren kom je meer te weten over je favoriete personages in het Lunar Chronicles-universum. Een onmisbaar deel voor alle fans!

Op de een of andere manier heb ik de eerste vijf boeken in de Lunar Chronicles heel vlot achter elkaar aan gelezen, behalve dan dit boek. Om mijn leesvoornemens voor dit jaar te halen, ben ik van plan om verschillende series uit te lezen. Wanneer ik dit boek en bovenstaande boek heb gelezen, dan heb ik volgens mij mijn voornemen gehaald.

The Silence of Bones – June Hur
“I have a mouth, but I mustn’t speak;
Ears, but I mustn’t hear;
Eyes, but I mustn’t see.”

1800, Joseon (Korea). Homesick and orphaned sixteen-year-old Seol is living out the ancient curse: “May you live in interesting times.” Indentured to the police bureau, she’s been tasked with assisting a well-respected young inspector with the investigation into the politically charged murder of a noblewoman.
As they delve deeper into the dead woman’s secrets, Seol forms an unlikely bond of friendship with the inspector. But her loyalty is tested when he becomes the prime suspect, and Seol may be the only one capable of discovering what truly happened on the night of the murder.
But in a land where silence and obedience are valued above all else, curiosity can be deadly.

Van deze auteur heb ik heel veel verschillende goede dingen gehoord. Met name over haar onderzoeken die ze doet naar de geschiedenis van Korea.
Naast twee romans en straks ook een fantasy, hoop ik later deze maand een historisch boek te gaan lezen. Op het moment kijk ik naar de K-drama Rookie Historian die zich in dezelfde tijd afspeelt. Steeds wanneer ik iets niet begrijp of nieuwe woorden voorbij zie komen dan zoek ik het op. Natuurlijk is zowel het boek als de K-drama fictie, daarom probeer ik ook veel op te zoeken over de geschiedenis van Korea om een beter beeld te krijgen van de tijd waarin de K-drama zich afspeelt en uiteindelijk ook dit boek.

Welk boek ben jij van plan om in november te gaan lezen?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.