TBR Oktober 2019

Gepost op October 4 2019 door Katja in Boeken / 4 Comments

Inmiddels begint het steeds vaker te regenen, de avonden worden korter en ik krijg steeds meer zin om dikke boeken te lezen. En welke?

Kraai & Koninkrijk, De Taal der Doornen – Leigh Bardugo
[Blur van deel 1, List & Leugens]
In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…
Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Nog voordat het bekend werd dat List & Leugens en Schim & Schaduw een Netflix serie zou gaan worden, had ik deze boeken al op mijn TBR lijst staan voor deze maand. In de zomer had ik het er al over dat ik een fantasy mood was. Ik ben blij dat het niet daarbij blijft, maar lekker voortzet in het najaar.

Nocturna – Maya Motayne
Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan veranderen. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er écht uitziet.
Alfie is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. Maar als zijn oudere broer wordt vermoord, verandert zijn lot voor altijd.
Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

Over Nocturna heb ik gemixte gevoelens. Het boek ga ik nog lezen, maar ik heb best wel verschillende meningen gehoord over het boek. Zowel negatief als positief. Ben benieuwd wat ik ervan zal gaan vinden.

Evermore (Everless 2) – Sara Holland
[Blur van deel 1, Everless]
Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

De Gevangen Koningin (Iskari 2) – Kristen Ciccarelli
[Blur van deel 1]
In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Beide boeken zijn een deel 2 en beide boeken heb ik gekocht op de Deventer boekenmarkt afgelopen augustus. En door mijn huidige fantasy mood kan ik dan niet wachten om ze te gaan lezen! Wanneer ik aan tekenen/schilderen ben, luister/lees ik op het moment Everless via Storytell. Het boek heb ik vrij kort nadat het uit was gelezen, maar ik wist veel dingen niet meer. Dus besloot ik om ernaar te gaan luisteren.

Welk(e) boek(en) ga jij deze maand lezen?

Liefs,

Tags: , , , ,


4 responses to “TBR Oktober 2019

  1. Wat fijn, zo’n fantasy mood! Ik wil deze maand heel graag Veel liefs van Beth O’ Leary uitlezen en ik ben begonnen in de Verkikkerd-serie van Lisette Jonkman.

  2. Ik had laatst ook zin om gewoon weer eens een lekker, dik boek te gaan lezen. Momenteel ben ik nog bezig in A Court of Wings and Ruin maar daarna wil ik alle geïllustreerde edities van de Harry Potter boeken achter elkaar gaan lezen!

    • Katja

      Wow, dat is inderdaad een dik boek! Klinkt goed die Harry Potter boeken, passend bij de tijd van het jaar. Ik zie het al helemaal voor me: dekentje, warme chocolademelk, regen die tegen het raam aantikt. Heerlijk, veel leesplezier!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.