TBR September 2020

Gepost op 31 augustus 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Read

Dit wordt hopelijk de maand van het tweede deel lezen van verschillende series en dat in combinatie met al mijn favoriete genres: fantasy, mystery en contemporary.

Nieuwe maan – Stephenie Meyer
[Flaptekst Twilight]
Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat…

Nu ik Midnight Sun heb uitgelezen heb ik eindelijk zin om ook de rest van de serie te gaan lezen, want dat heb ik nooit gedaan.

Ziel van het zwaard – Julie Kagawa
[Flaptekst Schaduw van de vos]
Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…
Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

Onlangs kocht ik het laatste deel in de trilogie, dus dan wordt het tijd om eerst nog het tweede deel te gaan lezen. Ik ben enorm fan van de boeken van Julie Kagawa en het is al even geleden dat ik voor het laatst een boek van haar las.

They Wish They Were Us – Jessica Goodman
In Gold Coast, Long Island, everything from the expensive downtown shops to the manicured beaches, to the pressed uniforms of Jill Newman and her friends, looks perfect. But as Jill found out three years ago, nothing is as it seems.
Freshman year Jill’s best friend, the brilliant, dazzling Shaila Arnold, was killed by her boyfriend. After that dark night on the beach, Graham confessed, the case was closed, and Jill tried to move on.
Now, it’s Jill’s senior year and she’s determined to make it her best yet. After all, she’s a senior and a Player–a member of Gold Coast Prep’s exclusive, not-so-secret secret society. Senior Players have the best parties, highest grades and the admiration of the entire school. This is going to be Jill’s year. She’s sure of it.

Afgelopen maand kwam ik helaas niet aan het boek toe, maar ik verwacht dat het me deze maand wel gaat lukken. Ik ben helemaal in de mood voor een mystery.

Read

Zomerburen – Rianne Robben
Opgroeien hoort een rechte lijn te zijn. Niet… dit.
Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie alleen naar Australië vertrekt.
Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

Oké, eigenlijk heb ik het boek al gelezen in augustus, maar dan als ongecorrigeerde proef. Wanneer het boek straks uitkomt, wil ik het verhaal nog een keer lezen. Het boek leest toch enorm vlot en zo veel liefde voor de plek waar het verhaal zich afspeelt!

De goddelozen – Margaret Owen
[Flaptekst De genadigen]
Fie leeft volgens één regel: zorg voor je eigen mensen. Ze behoort tot de Kraaien, de laagste kaste van het land. Ze worden opgejaagd, uitgespuugd door de bevolking, en ze hebben vrijwel geen rechten. Toch wordt er verwacht dat ze hun enige plicht vervullen: het ophalen en uit hun lijden verlossen van pestslachtoffers. Dus als Fie met haar Kraaien naar het paleis wordt geroepen voor de kroonprins, hoopt ze uitbetaald te worden voor de rest van haar leven.
Als blijkt dat kroonprins Jasimir en zijn lijfwacht Tavin hun dood in scène gezet hebben, is Fie klaar om haar verlies te nemen – en misschien ook wel om hen te vermoorden. Ze besluit echter een deal met de prins te sluiten: zij beschermt hem tegen de meedogenloze koningin, prins Jasimir zal de Kraaien beschermen als hij eenmaal regeert.
De vraag is of dat lukt, met een onvoorspelbare groep Kraaien, weerbarstige magie en het gevaar dat altijd op de loer ligt.

Onlangs is het tweede deel van de serie uitgekomen en ik kan niet wachten om het boek te lezen. Ik ben enorm benieuwd waar het verhaal naartoe gaat en wat er nog allemaal gaat gebeuren.

In totaal hoop ik deze maand drie keer een deel twee van een serie te lezen. Moet jij ook nog veel deel twee lezen van een serie?

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.