TBR September 2021

Gepost op 31 augustus 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Nog heel even is het zomer en aan het einde van de maand is het alweer herfst oftewel mijn favoriete leesseizoen!

The Love Hypothesis – Laura Steven
Physics genius Caro Kerber-Murphy knows she’s smart. With straight As and a college scholarship already in the bag, she’s meeting her two dads’ colossal expectations and then some. But there’s one test she’s never quite been able to ace: love. And when, in a particularly desperate moment, Caro discovers a (definitely questionable) scientific breakthrough that promises to make you irresistible to everyone around you, she wonders if this could be the key. What happens next will change everything Caro thought she knew chemistry – in the lab and in love.
Is her long-time crush Haruki with her of his own free will? Are her feelings for her best girl friend some sort of side-effect? Will her dog, Sirius, ever stop humping her leg?

Ik kan niet wachten op het nieuwe boek van Steven die volgend voorjaar gaat verschijnen. Het beloofd een sapphic dark academia Jekyll & Hyde retelling te worden volgens de Instagram bio van de auteur. Gelukkig heb ik nog The Love Hypothesis liggen om nu van te genieten.

The Wrong Side of Kai – Estelle Maskame
With a father who doesn’t notice her, it’s easy for her to sneak around with her latest fling, Harrison Boyd. But when an explicit video of Vanessa hooking up with Harrison is leaked the morning after she ends things with him, her life is thrown into chaos. And Vanessa wants payback. Enter Kai. With his own vendetta against Harrison, Kai proposes revenge, and the two pair up to ruin Harrison Boyd’s life. At first, they are nothing more than an illicit partnership. Teammates working towards the same mission.

Onlangs las ik het nieuwste boek van Maskame, Becoming Mila, en nadat ik het boek uit had realiseerde ik me dat ik haar vorige boek nog niet had gelezen. Fijn dat ik met dit boek de tijd kan overbruggen tot het volgende boek van de Becoming Mila trilogie in november uitkomt.

Reizen volgens Hannema – Iris Hannema
Wie ben je geworden als je tien jaar alleen de wereld over gereisd hebt? En waar is thuis? Is reizen weglopen? Is het een talent of kun je het leren? Geëmigreerd naar de Franse Alpen met haar Franse geliefde en hond maakt beroepsreiziger Iris Hannema de stand van haar leven op. Via Mexico-Stad, Japan, Burkina Faso, Samoa, IJsland, De Filipijnen, Tahiti en Frankrijk daalt ze af naar het fundament van reizen: is het mogelijk een ander te worden? Bestaat ‘de reiziger’? En wat is toch de aantrekkingskracht van tijdelijkheid?

Het bitterzoete paradijs – Iris Hannema
Na een maandenlange reis door Oost-Afrika besluit wereldreizigster Iris Hannema op zoek te gaan naar het aardse paradijs. Zou het bestaan en waar? Ze doorkruist het blauw van de wereldkaart en bezoekt de eilanden in de Stille Oceaan, van de Salomonseilanden tot Hawaï. Op Vanuatu overleeft ze de verwoestende cycloon Pam, in Nieuw-Caledonië dreigt een rassenoorlog, in het Koninkrijk Tonga ontmoet ze de koning. In Fiji wordt ze beroofd en maakt ze de zwaarste zeereis ooit met tonijnvissers. Op Bora Bora blijkt haar campingeigenaar stervende en op een van de minuscule atollen van Tahiti vindt ze onderwaterliefde. Ze beschrijft wat ze er allemaal tegenkomt, en dat is niet in de laatste plaats: zichzelf. En het paradijs?

Omdat ik zelf de wereld nog niet over kan reizen, leek het mij heerlijk om er over te lezen. In het verleden las ik met regelmaat de reisartikelen van Hannema. Toen ik haar boeken voor een mooie prijs in de boekhandel zag liggen twijfelde ik geen moment om ze te kopen.

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.