The Age of Adeline | Filmrecensie

Gepost op 22 juni 2015 door Katja in Films / 4 Comments

The Age of Adaline poster

 

Titel: The Age of Adeline

Release datum: 18 juni 2015
Regisseur: Lee Toland Krieger
Hoofdrollen: Blake Lively, Michiel Huisman
Bijrollen: Harrison Ford, Ellen Burstyn
Tagline: The world has changed in the last century. Adaline has not.
Genre: Drama | Romantiek

Cijfer: 9/10

Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline (Blake Lively) na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren ’30.

Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter (Ellen Burstyn) bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder. Om dit verborgen te houden is ze tientallen jaren veroordeeld tot een eenzaam bestaan, zonder liefde waar ze keer op keer afscheid van zou moeten nemen. Maar dan ontmoet ze de charismatische Ellis (Michiel Huisman)…

Nadat ik de recensie van Jessica had gelezen van deze film, wist ik dat ik de film zelf ook wilde zien.

Vanaf de eerste scene werd ik in de film gezogen. Ik kreeg hetzelfde kippenvel gevoel als toen ik ‘The Book Thief’ zag. Ze hebben een goede keuze gemaakt om sommige delen van de film uit te leggen door een voice-over, want zo beleefde ik de film voor mijn gevoel nog intenser.

Het acteerwerk van Blake Lively is in één woord: ‘WAUW!’ Prachtig, eerlijk en heerlijk om te zien. Ondanks dat ze al een vrouw op leeftijd is, is ze zeker niet in de tijd blijven hangen. Ze is erg modern als het gaat om de rechten van een vrouw. Maar ook heeft Blake het zo weten te brengen dat de film tijdloos is. Haar hele personage straalt rust en kalmte uit. Ze wordt niet gillend gek dat ze nog geen dag ouder wordt, maar ze leert ermee te leven.

Ze heeft een stem van een vrouw die ik typisch vind voor de begin jaren van de 20ste eeuw, maar ze weet haar stem op de juiste manier te gebruiken dat het er niet te dik boven op ligt. En dat ze prima mee kan komen in de wereld van nu.

The Age of Adaline still

Doordat de film zich afspeelt in verschillende decennia is er gewerkt met meerdere filters. Zodat jij als kijker een beter beeld krijgt wanneer zich wat in welke tijd afspeelt en dat was erg fijn om te zien. Zo leefde ik meer mee met de hoofdpersonage Adaline.

Van mij had de regisseur meer mogen inzoomen op de verschillende soorten tijden in de 20ste eeuw, maar van de andere kant is er ook een goede keuze gemaakt in de film wat relevant is en wat niet.

Het is een heerlijke film die je een keer gezien moet hebben. Het verhaal loopt niet hoe je van te voren zal denken en dat zorgt voor extra kijkplezier. Daarnaast was het acteerwerk erg on point. Blake heeft haar rol krachtig neergezet van een zeer sterke vrouw. Tijdloos is ook een woord waarmee ik deze film beschrijf.

Heb jij al zin om deze film te zien of wil je eerst nog de trailer zien? Van Jessica had ik gehoord dat het beter is om de trailer niet verder te kijken dan 45 seconden, aangezien er spoilers voorkomen na die tijd. Ik wil je het kijkplezier niet ontnemen, dus ook ik raad je aan om niet verder te kijken dan die 45 seconden.

http://https://www.youtube.com/watch?v=g9-SnMldtGY

Heb jij The Age of Adaline al gezien? Zo niet, ga je de film nog zien?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


4 responses to “The Age of Adeline | Filmrecensie

  1. Wat een mooie recensie Katja, het is ook moeilijk om niet positief te zijn over deze film (althans dat vind ik haha) 😀
    En bedankt voor je verwijzing ^^

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.